LOŠI TEMELJI
Nebrušeni dragulj Zadra, Dominik Mavra odlazi u Zagreb
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 7.9.2010 u 18:49.
ZDNews.hr

Dominik Mavra Foto: Fiba


Dažen BrajkovićDražen Brajković o Mavri sve najbolje

Dominikov izbornik u U16 reprezentaciji, također zlatni, Dražen Brajković, mišljenja je kako se radi o velikom potencijalu.

- Dominik je dobar igrač koji još puno treba raditi. Ne bih se miješao u odnose dva kluba, onoga koji ga je izgubio i onoga koji ga je dobio, no reći ću da se radi o velikom potencijalu koji se treba isprofilirati na poziciji jedan ili dva. Po meni, on je razigravač i s njim treba raditi na toj poziciji najviše. Načelno, kao što sam rekao, zanimljiv igrač i uskoro ga kao mladog igrača vidim na popisu reprezentacije. Šteta za Zadar, a dobro za onaj klub u koji dolazi – kazao je Brajković.
Omladinski pogon KK Zadar doživio je danas veliki gubitak. Jedan od najboljih mladih razigravača svoje generacije, mladi reprezentativac, Dominik Mavra, prema riječima njegovog oca, Borisa, odlučio je napustiti Zadar.

Ovaj mladi 16-godišnji razigravač visok je 194 cm i kao takav, prema mišljenju mnogih eminentnih stručnjaka ima jako dobre predispozicije da postane pravi moderni razigravač. Mavra je, prema riječima Joška Pulje, koordinatora omladinskog pogona KK Zadar - bio veliki projekt kluba, no prema riječima njegovog oca, on nikad nije bio projekt kluba!

- Kategorički odbijam tezu da je Dominik bio projekt KK Zadar. Nikad me kao oca maloljetnog Dominika nitko iz kluba nije zvao na razgovor niti je Dominik ikad bio projekt kluba. To su naprosto priče za malu djecu i to je smiješno – kazao je Boris Mavra, otac Dominika.

Podsjetimo, Mavra, koji je osvojio zlatnu medalju na nedavno održanom U16 Europskom prvenstvu, nije se našao na popisu igrača za juniorski kvalifikacijski turnir za Euroligu koji je održan u Londonu ranije ove godine (turnir se igrao od 18. do 20. veljače). Tada je trener prve momčadi bio Roko Giergia, koji je nakon loše izvedbe svojih izabranika na gore navedenom turniru smijenjen. Upravo u ovome će mnogi vidjeti koliko (ni)je zapravo KK Zadar računao na ovako velikog potencijala.

Razgovarali smo s ocem Dominika, Borisom, koji je u razgovoru za ZadarSport kazao kako se cijela obitelj seli u Zagreb. Od kluba još formalno nije zatražena ispisnica, no to će biti učinjeno vrlo brzo, kazao je.

- Dominik više ne trenira s juniorima Zadra, trenutno je okupiran školom. Individualno također neće trenirati s nijednim trenerom iz KK Zadar niti će uopće trenirati neko vrijeme. Obitelj se uskoro seli u Zagreb pa ćemo tamo vidjeti što i kako dalje - kazao je Mavra.

Da li Dominik ima kakvih konkretnih ponuda, spominju se Zagreb, Cedevita i Cibona?

- Da, postoje neke ponude, neću isključiti ni Cedevitu, Cibonu ni Zagreb jer još uvijek ništa nije potpisano. Mislim da će KK Zadar njemu morati dati ispisnicu jer ne znam čime su oni nas to zadužili da je ne dobijemo. Dakle, da rezimiram, cijela obitelj se seli u Zagreb i tamo ćemo vidjeti što i kako dalje. Dominik više ne trenira sa Zadrom i u iščekivanju smo ispisnice – kazao je za kraj Boris Mavra, otac Dominika.

Dodajmo ovome i kako ovakav potez nije, niti bi trebao začuditi one koji su upoznati s radom u omladinskom pogonu KK Zadar. Lanjska sezona ogledni je primjer rada druge momčadi Zadra (mladi juniori Zadra nastupali su pod dvojnom licencom za KK Pet Bunara) koja se jedva spasila od ispadanja iz A2 lige, a njezin trener Denis Pleslić na kraju sezone je smijenjen. Guranjem igrača preko veze i širenjem nepotizma, pojedinci samo ruše klub, a to im je to očito jedino u interesu.

Znakovito, interesantno, intrigantno...

Interesantan je i podatak kako se nakon Tonija Prostrana i Dominik Mavra svojevoljno odlučio otići iz KK Zadar. Neki bi rekli da ima nešto u vezi tih mladih zadarskih razigravača, a neki, oni malo upućeniji bi rekli kako se raskrčuje put za nešto drugo (ili nekoga drugoga).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.