KAKO VITAR PUŠE
Zdenko Mičić: Čovjek bez vizije i ideje
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 6.9.2010 u 18:36.
ZDNews.hr

Zdenko Mičić Foto: Index.hr


Zdenko Mičić mijenja svoje mišljenje kako vjetar puše. To je najmanje što možemo zaključiti nakon što smo došli u posjed članka objavljenog u Zadarskom Listu 25.07.2009. Na današnjoj pressici, direktor kluba kazao je bilo nerealno od strane ljudi koji su tada bili članovi Strateške radionice (koja je usvojena na UO KK Zadar), da se na listu prioriteta stavi to da klub u sljedeće 3 godine mora biti među top 4 momčadi NLB lige, osvojiti NLB ligu do 2012, te stvoriti preduvjete za ulaz u Euroligu 2014. Godine.

Evo što je danas Mičić kazao pred okupljenim novinarima:

- Taj dokument je donesen kada je klub bio u jako teškoj situaciji. Formirana je komisija koja je tada bila interventna skupina koja je dovedena da spasi klub od bankrota i raspada sustava. Ja u to vrijeme nisam bio u klubu. Mislim da je nekorektno da netko u strateškom planu piše unaprijed da će se osvojiti nekakav trofej ili određena pozicija. To nitko ne može znati, niti se to može predvidjeti. Druga stvar, taj dokument je donesen u proljeće 2009. godine kada je gospodarska kriza i financijska situacija današnje ekonomije bila puno povoljnija nego danas. Ono što ja ne mogu prihvatiti je to da netko nekome stavlja na teret, ili ga obvezuje na nekakve sportske rezultate unaprijed za godinu ili dvije dana. To je apsolutno nerealno i to nitko ne može potpisati – kazao je na današnjoj pressici Mičić.

A evo što je prije godinu dana isti čovjek kazao Romanu Moroviću, u intervjuu za Zadarski List, objavljenom 25.07.2009:

- Ovo će mi biti prvi put da se profesionalno bavim košarkom budući da sam do sada taj posao radio volonterski, uz drugi posao kojim sam se profesionalno bavio. Program koji sam predstavio UO-u bazira se na mojim vlastitim iskustvima i saznajima o KK Zadar i onome što se tu događa, te na strateškom planu razvoja kluba koji je nedavno usvojen. To je jedan koncept koji je na tragu onoga što je strateški zamišljeno, a polazimo od nekoliko osnovnih pretpostavki. KK Zadar je za ovaj grad i navijače jedna velika sportska, tradicijska i kulturna vrijednost - istaknuo je Mičić.

U ovom trenutku, Zadru je prijeko potreban upravo vizionar, ono što Mičić nije, čovjek znalac i čovjek s idejom, da izvede klub na pravi put.

Članak objavljen u Zadarskom Listu 25.7.2009

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.