MAĆEHINSKI ODNOS UPRAVE
Jusup i Mičić riješili se Šarlije mjesec dana prije početka prvenstva!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 4.9.2010 u 13:50.
ZDNews.hr

Marino Šarlija Foto: ZadarSport (arhiva)


Predsjednik Perović: Nećemo otpisati Šarliju!

Predsjednik KK Zadar, Dino Perović, u razgovoru za ZadarSport, kratko je kazao kako se Marina Šarlije klub neće lako odreći. – On je naš igrač i ima pravovaljani ugovor s klubom. Možemo eventualno raspravljati o posudbi, nikako o raskidu ugovora – kazao je za kraj Perović.

Kojeg kluba, mjesec dana prije početka prvenstva, nažalost - nije poznato.
Sredinom srpnja 2007., KK Zadar potpisao je trojicu talentiranih juniora, Pavla Marčinkovića, Tonija Prostrana te Marina Šarliju. Danas, tri godine kasnije, jedino je Marčinković “preživio“ i opstao u klubu, te se njegova potpuna afirmacija očekuje ove sezone.

Prostran pušten u Zagreb bez odštete!

Priča o Toniju Prostranu svima je poznata. Ovaj daroviti mladi razigravač, sa 18 godina napustio je KK Zadar, točnije, događanjima unutar kluba i dolaskom Zdenka Mičića na poziciju direktora, Prostranu je bitno smanjena minutaža čak i na pripremnim utakmicama uoči sezone 2009/10. Uprava KK Zadar postupila je tada neodgovorno i neprofesionalno, te se u zamjenu za Prostranovo otpisivanje dugova, istoga odlučila pustiti bez odštete, dakle, besplatno pustiti u KK Zagreb!

Prostran je više puta proglašavan najvećim zadarskim talentom generacije te je u juniorskoj reprezentaciji osvojio apsolutno sve što se dalo osvojiti. Uvršten je u petorku Europe i Svijeta, no to nije spriječilo Upravu KK Zadar u svoj naumu da se riješi ovog mladog dragulja. Podsjetimo, KK Zadar je u Prostrana uložio jako puno vremena (više od 6 godina) i novaca, da bi se novo vodstvo kluba pod sumnjivim okolnostima odvažilo na ovaj nesvakidašnji potez koji s je s pravom osudila većina zadarske javnost koja prati zbivanja u klubu i kojima KK Zadar predstavlja nešto u životu.

Mjesec dana prije početka prvenstva, Šarlija je "višak"

Jučer je Danijel Jusup, trener Zadra u suglasnosti sa Zdenkom Mičićem, direktorom kluba, (obojica 'kroje' momčad Zadra za sljedeću sezonu) donio odluku kako u narednoj sezoni neće računati na Marina Šarliju, mladog centra koji je nastupao u svim juniorskim i kadetskim selekcijama reprezentacije. Ova odluka donesena je nakon što je Šarlija prošao veliki dio priprema sa Zadrom, te nakon odigrane jedne pripremne utakmice s Himkijem.

Iako ni u ovoj, posljednjoj utakmici, baš kao ni tijekom cijele lanjske sezone Šarlija nije dobivao skoro pa nikakvu minutažu, postavlja se pitanje zbog čega se odjednom stvara maćehinski odnos Uprave kluba i trenera prema mladom igraču koji je svoju potpunu afirmaciju, baš kao i gore navedeni, Pavle Marčinković, očekivao ove sezone? Iako se veće mjesecima u javnosti šuškalo kako je Uprava kluba, na čelu s direktorom Zdenkom Mičićem i trenerom Danijelom Jusupom donijela odluku kako Šarlija neće nastupati za Zadar u sljedećoj sezoni, samo od sebe se nameće pitanje zašto se igrača ovoliko dugo zavlačilo i tko će mu naći klub s obzirom da je Šarlija već jednu godinu proveo u A1 ligašu, pa bi tako pronalazak kluba koji nije u rangu A1 ligaša za njega bi bio veliki korak u nazad! Zar mu se nije moglo reći malo ranije kako se na njega neće računati ove godine, pa bi tako imao vremena za pronalazak novog kluba?

U obrazloženju trenera Jusupa moglo se čuti kako KK Zadar u ovom trenu nije spreman Šarliji pružiti dovoljnu minutažu koja mu je u ovim godinama prijeko potrebna. Dodatno je priča zakomplicirana time što se ne zna da li se Jusupovo očitovanje odnosilo na to da Šarlija definitivno odlazi iz kluba ili odlazi na posudbu. Trenutno uopće nije primarna stvar da li je, prema Jusupu, Šarlija spreman za KK Zadar ili nije, već se radi o tome da Uprava KK Zadar svoj posao već duže vremena radi aljkavo, i neprofesionalno. I što je najgore, na štetu mladih igrača u koje se vječno kunu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.