PRIPREME
[FOTO + VIDEO] Prva pripremna utakmica: Zadar slavio protiv Himikija
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 1.9.2010 u 23:09.
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: ZadarSport (arhiva)


KK Zadar - BC Khimiki 86-67
Dvorana Krešimira Ćosića
Gledatelja 50

KK Zadar: Vladović 10, Pešut, Golemac 9, Perinčić 8, Šarlija, Olivari 8, Pelczmann, Dundović 12, Marčinković 7, Car 19, Vlaić 4, Bilan 9

BC Himik: Zavadsky 8, Pustovyy 2, Kolchenko 6, Popov 1, Prokopenko, Drezga, Kalnichenko 5, Millage 10, Bizaca 23, Tyhkov, Osnach 7, Potter 5

Batur nije nastupio radi pretreniranosti

Kako doznajemo od izvora iz kluba, mladi šuter Zadra, Ivan Batur, danas nije nastupio radi prevelikog umora i pretreniranosti, dok Ricardo Greer nije nastupio iz razloga što još nije prošao liječnički pregled.
Košarkaši Zadra danas su u svojoj prvoj pripremnoj utakmici pobijedili ukrajinski Himik rezultatom 86-67. Najbolji u redovima Zadra bili su Car sa 19, te Dundović sa 12 postignutih koševa. Od mladih igrača, najbolji je bio Šime Olivari koki je u oba pravca, u napadu i obrani odigrao na visokoj razini.

Startna petorka, Vladović, Marčinković, Car, Golemac te Bilan lošije je otvorila prvu četvrtinu. Koševima Bizace, gosti su držali priključak dobar dio prve dionice susreta. U drugom dijelu prve četvrtine, koševima Millagea, kasnije i Osnacha, gosti su uspijeli doći do prednosti od 19-21.

Drugu dionicu susreta Zadrani su nastavili u nešto lošijem ritmu. Upravo u ovom periodu, najviše se istakao Šime Olivari, posebice svojim obrambenim rolama, ali i sa 5 postignutih koševa, od čega je bila i jedna trica. Ipak, gosti su na poluvrijeme otišli sa prednosti od 6 koševa, rezultat je bio 33-39 za Himik.

Instalirajte flash player.


Treća četvrtina donijela je veliki preokret Zadra. Na parket je Jusup poslao Vladovića, Cara, Perinčića, Golemca i Bilana koji su dobro krenuli. Prvo je Bilan zabio 3 koša u nizu, a zatim su Zadrani u nepunih pet minuta pogodili čak 12 slobodnih bacanja . Za istaknuti je i podatak kako je Car u ovoj četvrtini postigao 9 koševa. Kod gostiju, sjajan je bio Bizaca, no ni to nije pomoglo ukrajincima da se vrate u susret.

U posljednjoj dinici Perinčić je povezao 7 koševa u nizu, od čega je bila i jedna trojka. Koševima, Pustovyya, završen je susret, a pobjeda Zadra 86-67 zasigurno je zadovoljila i trenera prve momčadi, Danijela Jusupa koji je dao priliku svim igračima.

Od mladih najbolji Olivari

Nastupili su tako od mlađih debitanata Mario Pešut, Josip Pelczmann, Šime Olivari i Antonio Vlaić. Najviše od svih mladih igrača pokazao je Šime Olivari koji je, slobodno se može reći, odlično iskoristio ukazanu priliku trenera Danijela Jusupa.




Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.