O SUDBINI OLIVARIJA ODLUČUJU MIČIĆ I JUSUP
Šime Olivari: Radom se želim nametnuti treneru Jusupu
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.8.2010 u 14:02.
ZDNews.hr

Šime Olivari Foto: H.B.


Mladi bek Zadra Šime Olivari, brončani sa U19 Svjetskog prvenstva održanog lani u Novom Zelandu, bio je jedan od važnijih kotačića i u reprezentativnoj selekciji do 20 godina, koju je na posljednjem Europskom prvenstvu, čija je završnica odigrana u Zadru - vodio Boris Kurtović.

No, prije dolaska na završnicu turnira u Zadar, Šime je zadobio rupturu mišića desne noge te je do danas morao mirovati. Danas, dva mjeseca nakon ozljede spreman je za nove izazove. Pri povratku KK Zadar sa visinskih priprema na Bjelolasici, Šime se danas priključio treninzima prve momčadi.

O trenerima Kurtoviću, Plantaku i Jusupu

Trener U20 reprezentacije, Boris Kurtović često je isticao kako je upravo Šime jedna bitna karika u reprezentativnoj selekciji, a posebice je isticao njegove obrambene zadaće radi kojih je, slobodno možemo reći, Hrvatska uzela brončanu medalju na U19 Svjetskom prvenstvu održanom lanu u Novom Zelandu. Pitali smo Šimu da prokomentira trenere, Kurtovića, Plantaka i Jusupa.

- Trener Boris Kurtović vodio me je na dva međunarodna natjecanja i o njemu mogu reći samo najbolje. Dobar je trener koji cijeni trud i zalaganje igrača. Što se trenera Nevena Plantaka tiče, i o njemu imam samo riječi hvale. Pružio mi je priliku i vjerovao mi. Obojici trenera sam zahvalan na ukazanom povjerenju. S trenerom Danijelom Jusupom do sada nisam imao prilike surađivati, no kako će se i to vrlo brzo dogoditi, radujem se tome. Znam da je dobar trener i da od igrača traži maksimalnu koncentraciju i mukotrpan rad. Ja sam spreman dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će na kraju ispasti – kazao je Olivari.


Kako si zadovoljan proteklom sezonom i posudbom u Borik Puntamici?

- Dosta san zadovoljan s proteklom sezonom. Mislim da mi je sezona dosta koristila. Ono što je najvažnije, igrao san dosta. Kada se pogleda, od Novog Zelanda (FIBA U19 Svjetsko prvenstvo), pa preko posudbe u Boriku, mislim da sam dosta napredovao. Što se reprezentacije tiče, trener Kurtović mi je vjerovao i tu sam bio standardan igrač prve petorke sve do ozljede. I u Borik Puntamici sam naišao na povjerenje trenera Nevena Plantaka gdje sam također dosta igrao – kaže Olivari.

Što se reprezentacije tiče, njen izbornik, Boris Kurtović nebrojeno je puta kazao kako je upravo Šime jedan od nosioca U20 selekcije, no prije dolaska na završni dio U20 Europskog prvenstva, Šime se ozlijedio.

- Mislim da je reprezentacija igrala dobro na Europskom prvenstvu. Osvojili smo četvrto mjesto. Nažalost, ja sam se ozlijedio (ruptura mišića desne noge) i za mene je nastup u reprezentaciji bio gotov. Od onda, sve do doslovce danas nisam smio trenirati niti se izlagati bilo kakvim naporima.

Početkom ovog tjedna, Šime je krenuo s povratkom u natjecateljsku formu.

- Ta ozljeda me je, nažalost, udaljila i od priprema sa Zadrom. Bilo je planirano da s momčadi odem na Bjelolasicu na visinske pripreme, no kako sam ozlijeđen, kao što sam već rekao, morao sam ostati u Zadru i nisam se smio izlagati nikakvim naporima. Od početka tjedna počeo sam trenirati i sada već radim pod potpunim opterećenjem.

Šime OlivariTrener Zadra, Danijel Jusup, prije odlaska na Bjelolasicu kazao je kako će se Olivari priključiti pripremama prve momčadi po povratku u Zadar. To se danas i dogodilo

- Istina je, prikljuio sam se pripremama Zadra. Vidjet ćemo kako će sve proći. Kod mene postoji velika želja za radom i dokazivanjem. Nadam se da ću biti potpuno spreman i da ću uspjeti odgovoriti svim zahtjevima koje trener Jusup stavi pred mene – kaže Olivari i dodaje.

'Želim se nametnuti treneru Jusupu'

- Imam ugovor sa Zadrom čiji sam igrač. Odradio sam jednogodišnju posudbu u Boriku i velika želja mi je nametnuti se treneru Danijelu Jusupu na pripremama kojima ću se uskoro priključiti. Dat ću svoj maksimum pa ćemo vidjeti što će na kraju ispasti – za kraj će Olivari.

Stučni stožer reprezentacije o Olivariju je rekao sve najbolje, ali krajnja odluka o sudbini Šime, što se KK Zadar tiče, ipak je na Mičiću i Jusupu

Mišljenje struke, vodstva U20 reprezentacije kako je Olivari dugo vremena, sve do ozljede, bio jedan od važnijih kotačića u reprezentaciji, zasigurno bi trebalo otvoriti oči direktoru KK Zadar, Zdenku Mičiću i treneru Danijelu Jusupu koji slažu momčad za narednu sezonu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.