4. SVJETSKI KUP
Poraz za kraj: Hrvatska izgubila od Rusije pred 200 gledatelja
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 23.8.2010 u 21:27.
ZDNews.hr

Hrvatska je poražena od Rusije Foto: ZadarSport (arhiva)


Prije početka posljednje utakmice 4. Svjetskog kupa, održana je prigodna svečanost. Zlatnim kadetskim reprezentativcima Hrvatske uručeni su prigodni pokloni. Nakon toga izabranici Josipa Vrankovića odigrali su još jednu totalno negledljivu utakmicu u nizu u kojoj su poraženi su od reprezentacije Rusije rezultatom 82-76.

Za one malobrojne posjetitelje koji su prisustvovali svim utakmicama turnira ovaj poraz nije uopće iznenađenje i samo je logičan slijed onoga što je momčad prikazala u prva dva dana. Bezvoljna obrana koja je propuštala na sve strane i jednosmjeran napad kojemu crta od tri poena život znači, nije mogla donijeti ništa osim zasluženog poraza, kojega ovaj put nisu mogli spriječiti niti suci.

Rusija je osim pada u drugoj četvrtini i minusa od 7 koševa (46-39) cijelo vrijeme kontrolirala utakmicu, a kada su početkom četvrte došli do +13, tu je i priči bio kraj. Čvrsta obrana i sigurna kontrola napada sa razigravačima koji su vješto stvarali višak, bilo na vanjskom šutu ili u reketu rutinski je utakmicu privela kraju i zasluženo osvojila trofej namijenjen pobjedniku.

Hrvatskoj je ovo bio zadnji turnir prije početka svjetskog prvenstva koji će otvoriti 28.08 protiv najjačih na svijetu, SAD-a. Vremena je ostalo vrlo malo, ali zato problema ima i previše, pogotovo što lista sa povrijeđenim igračima postaje sve veća.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.