PRORAČUN KLUBA 800.000 EURA?
Potvrđeno: U Zadar stižu Greer i Golemac, vjerojatno i Marsh
Piše: 057info | Objavljeno 16.8.2010 u 15:11.
ZDNews.hr

Jurica Golemac Foto: 24ur.com


Unicaja je poslala ovjereni ugovor o pristanku na otkup ugovora Hrvoja Perića kojeg smo mi donekle, kako bi smo zaštitili u garancijama plaćanja oštete, izmijenili. Riječ je o stvarima koje ne bi trebale utjecati na konačni prelazak Hrvoja u Malagu. U pitanju je ozbiljan klub, Euroligaš čiji odgovor očekujemo do kraja dana. Recimo kako je pitanje Perića riješeno 99,9 %, rekao je za emisiju Sport Report Radija 057 direktor kluba Zdenko Mičić.

Kada iz Malage stigne potvrda s pečatom u kojoj se prihvaćaju zadarske minimalne korekcije Zadar kreće u finalizaciju poslova oko dovođenja Jurice Golemca i Ricarda Greera.

- Teško je raditi na dvije strane. Računaš na Perićev prelazak i odštetu i trudiš se da što kvalitetnije i uspješno odradiš taj dio priče, a istovremeno pregovaraš s drugim igračima kojima strpljenje ima granice. Čim dobijemo odgovor iz Španjolske potpisujemo Golemca i Greera. S Juricom smo dugo u kontaktu, on bi se pripremama igrača na Bjelolasici mogao priključiti već u srijedu i na vratima je Zadra.

Je li na vratima Zadra i Dominikanac Greer?

On je prihvatio uvjete i potpisao ugovor, i čim dobijemo potvrde iz Malage danas ili sutra ćemo potvrditi taj ugovor. Riječ je o fantastičnom igračem koji bi trebao dati poticaj mlađim igračima za razvoj, a vjerujem i zadovoljstva publici, ipak je u pitanju MVP francuske lige. On se u Zadru očekuje iza 20. kolovoza i priključit će se ekipi nakon povratka s Bjelolasice.

Uz dolaske Jakova Vladovića i Marija Dundović velika je vjerojatnost da će u momčadi biti i Hrvoje Perinčić koji je na pripremama na Bjelolasici.

-Tu je sve dogovoreno i ugovor je spreman. Hrvoje je bio iznimno pošten te je zatražio da sve ovjerimo nakon što se sam uvjeri da je potpuno fizički spreman za sezonu. Očekujem da će to proći u redu posebice zbog timske atmosfere u ekipi. Naime, Greer i Perinčić su zajedno igrali u Strasbouru i osvojili naslov prvaka Francuske. Uz malo truda i znoja mislim da ćemo i ovo uspješno privesti kraju.

Što je sa Ricardom Marshom?

- On čeka priliku za NBA i ima našu ponudu. Naša je želja kao centra ove sezone isprofilirati Mira Bilana i svakako bi mu uz Golemca i Greera dobro došla pomoć nekog iskusnijeg u slučaju umora ili ne daj Bože ozljede. Pitanje je kako to riješiti, nekakvim rotacijama unutar momčadi ili otići na budžet između 800 000 i 900 000 eura. Naime, kada smo govorili o trošku on se kretao između 800 000 i 1 000 000 eura, no istovremeno želimo stabilizirati situaciju i ne probijati te prostore. Marsh dakle i dalje maršira, a nije isključena niti mogućnost ostanka Trenta Plaisteda. Treba vidjeti kakvi su njegovi planovi. Kažem, možda neki igrači odu na posudbu pa se i unutar tih rotacija otvori prostor za nekog novog igrača. Pregovaramo, radimo, kombiniramo, no u ovom trenutku treba prvo riješiti one najvažnije stvari.

Dolazak Gordana Giričeka čini se sve manje izvjestan?

- Ako se nešto poremeti u našim planovima postoji mogućnost razgovora. To smo rekli i Gordanu. Mi smo tu bili korektni baš kao i Giriček. Prije dvije godine ekipa je vrijedila 3 milijuna eura, prošle sezone 1,5 milijuna, a sada idemo na nekih 800.000 eura. Mi jednostavno nemamo prostora za puno manevra i moramo razmišljati o tome kako zatvoriti financjsku konstrukciju.Prostora za akrobacije ne postaje. Ukoliko bi prihvatio naše realne uvjete, a on ima želju igrati u Zadru, nastavit ćemo razgovore, rekao je Mičić na kraju.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.