EUROPSKO PRVENSTVO U16
Hrvatska je prvak Europe!
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 16.8.2010 u 1:26.
ZDNews.hr

Dario Šarić Foto: FIBA


Reprezentacija Hrvatske osvojila je zlatnu medalju na košarkaškom prvenstvu Europe za uzrast do 16 godina koje je odigrano u Crnogorskom gradu Baru!

Nakon dugih 15 godina posta stasala je generacija koja se ponovno okitila zlatom, predvođena dvojcem koji se priključio neposredno pred početak takmičenja (trener Brajković i vođa ove generacije Šarić). Hrvatska je pomela sve svoje protivnike i popela se pobjedničko postolje! U večerašnjem finalu Litva nije imala nikakve šanse.

Odmah na početku, zahvaljujući razigranom Bundoviću, Hrvatska je povela 11-0 i dala naslutiti da će ovo biti njena večer. Na kraju prve četvrtine već je bilo visokih 24 razlike (30-6). Do poluvremena Litva je uspjela malo smanjiti zaostatak i otići na odmor sa podnošljivih 15 razlike. Nakon povratka sa odmora, naši momci su ponovno pojačali tempo i na kraju treće četvrtine poveli sa nedostižnih 26 razlike (65-39). Zadnja četvrtina protekla je u naporu Litvanaca da smanje razliku što im nikako nije uspijevalo, jer je na kraju završilo visokih 80-52.

Veličanstvenu igru prikazao je Dario Šarić ostvarivši triple-double (30 poena, 11 skokova, 11 asistencija), odličan je bio i Bundović sa 22 koša, čiji su koševi na početku utakmicu usmjerili u jednom pravcu, onom koji vodi prema zlatu. Poslovično dobar je bio i Karlo Lebo sa 12 poena.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.