KONAČNI RASPLET
Perić odlazi u Unicaju, stiže Golemac
Piše: ZadarSport/eZadar | Objavljeno 15.8.2010 u 14:06.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (arhiva)


PERIĆ PRELAZI U UNICAJU

Trakavica koja posljednjih dana potresa Kalelargu polako se bliži svom sretnom završetku. Riječ je o transferu reprezentativca Hrvoja Perića u španjolsku Unicaju iz Malage.

Iako su proteklih dana stizale proturječne informacije, Perićev transfer u kasnim satima petka je praktički zgotovljen, što znači da je ugovor između Zadra i Unicaje potpisan, a ostalo je samo da Perić u pauzi reprezentativnih priprema uspješno prođe liječnički pregled u novom klubu kako bi se ugovor i formalno-pravno aktivirao.
Prema informaciji koji je još jučer prenio portal eZadar.hr, novi igrač Zadra uskoro bi mogao postati Jurica Golemac, koji je u karijeri nastupao u brojnim klubovima, spomenimo samo euroligaše: Olimpija, Efes Pielsen, Cibona, Hapoel, Roma, Panathinaikos, a posljednji angažman je imao u Albi iz Berlina. Koncem veljače u Ateni je slomio prst što ga je koštalo nekoliko tjedana izbivanja iz momčadi, nakon čega je početkom njemačkog play-offa raskinuo ugovor s berlinskim klubom. Više o njegovom mogućem dolasku u Donatov grad znat će se tijekom narednog tjedna.

Početkom sljedećeg tjedna obavit će se i drugi krug pregovora s Gordanom Giričekom. Iako se činilo da je taj transfer došao u sivu zonu, ipak su se neke stari u međuvremenu pomakle s mrtve točke. Hoće li Gira ipak zaigrati u zadarskom dresu saznat ćemo vrlo brzo.

Ricardo Marsh se trenutačno nalazi u kampu Charlotte, ponudu Zadra ima i uskoro bi se trebao očitovati s konačnim odgovorom. Odgovor ponajviše zavisi o tome hoće li uspjeti ostvariti NBA angažman.

U ovom trenutku Jusup raspolaže s jedanaest igrača koji u ponedjeljak kreću na pripreme (Jakov Vladović, Marko Car, Ivan Batur, Pavle Marčinković, Marino Šarlija, Miro Bilan, Antonio Vlaić, Josip Peltzman, Hrvoje Perinčić, Mario Dundović i Mario Pešut).

Ukoliko se ostvare transferi Greera, Giričeka, Golemca ili Marsha, Jusup bi sljedeće sezone trebao imati zanimljivu i kompetitivnu momčad. Ovako na prvi pogled čini se da u kompoziciji momčadi nedostaje još jedan combo-play, te visoki centar (Paisted?), kako bi Zadrani sljedeće sezone zaista mogli parirati odlično posloženim zagrebačkim klubovima Ciboni, a posebno Zagrebu i Cedeviti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.