REVIZIJA: KK ZADAR DUŽAN JE PUNO, PUNO MANJE
Perović priznao: Dug kluba bitno je manji od 40 milijuna kuna
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 10.8.2010 u 0:46.
ZDNews.hr

Predsjednik KK Zadar, Dino Perović Foto: ZDS (arhiva)


Nakon nekoliko dana zatišja, grad košarke više ne miruje, svi pričaju o Gordanu Giričeku i njegovom možebitnom dolasku u KK ZAdar. U međuvremenu, pokušali smo od predsjednika KK Zadar, Dina Perovića doznati kakvo je stanje s financijama kluba. Ono što nam je u kratkom intervjuu Perović kazao, bilo je vrlo iznenađujuće. Dodao je Perović i nekoliko novih zanimljivosti vezanih za privatizaciju kluba.

Prvo smo upitali Perovića da li je klupski račun pod blokadom.

- Ne znam odakle informacija da je račun pod blokadom, to naprosto nije točno. Da bi došli u situaciju da možemo krenuti u proces preoblikovanja kluba, račun mora biti čist. Kad već razgovaramo o privatizaciji, moram vas izvijestiti da smo od ministarstva i ministra Fuchsa dobili odobrenje za obvezno preoblikovanje kluba iz udruge u športsko dioničko društvo. Nakon toga idemo u potpisivanje ugovora za izradu elaborata o obveznom preoblikovanju u š.d.d. i nakon toga, na proljeće očekujemo prvi krug upisa dionica. Moram također naglasiti kako izrada elaborata traje 5 mjeseci, pa će sve pričekati još neko vrijeme – kazao je Perović.

Na naš upit da li je nakon revizija dug kluba uistinu veći od 40 milijuna kuna (kako su čelnici kluba izvještavali javnost u vrijeme smjene Giuseppea Giergije s funkcije sportskog direktora), Perović je odgovorio negativno.

- Revizija je konačno gotova, a dugovanja ipak nisu toliko velika kao što je prezentirano u javnosti. Ne mogu govoriti o konkretnim brojkama, ali mogu samo kazati da je ukupan dug kluba bitno manji od iznosa koji se pojavio u javnosti (40 milijuna kuna). Dug je veći od 10 milijuna kuna, ali i bitno manji od 40 milijuna – riječi su Dina Perovića. Kako neslužbeno doznajemo, pravi dug nakon verificirane revizije iznosi između 10 i 15 milijuna kuna, a ne 40, kao što su pojedinci izjavljivali.

U vrijeme kada je navodni dug od 40 milijuna kuna nastao, sportski direktor KK Zadar bio je Giuseppe Giergia. Na naš upit kako danas gleda na to da je u javnost pušten krivi podatak preuveličanom dugovanju kluba, Giergia kaže kako je znao da se u javnost namjerno izlazilo s netočnim i lažnim informacijama.

Giuseppe Giergia- Kad nema argumenata, onda postoje laži i to je nažalost naša tragična praksa u životu. Ja od 1945 znam to. Siguran sam u ono što govorim. Ukoliko neki ne vjeruju u moje košarkaško znanje, neka pogledaju malo u povijest tko je Giuseppe Giergia. Ja sam čovjek koji je bez ikakvih pretencioznosti. Svim tim ljudima recite neka samo pogledaju što sam učinio u košarci u Zadru, Europi i Hrvatskoj. Pitajte bilo koje značajno ime u Europi tko je Giuseppe Giergija i odmah ćete dobiti pozitivan odgovor, to vam jamčim. Žalosno je i to da se moj svaki komentar tumači zlonamjerno. Ne treba također zaboraviti činjenicu da sve što je Zadar osvojio, osvojio je preko mene i mojih ljudi. Zadar je grad košarke jer sam se ja u njemu rodio. Sjetite se samo hrpe laži i neargumentiranih izjava djelatnika kluba kada su me smjenjivali. Za ništa nemaju dokaza, pa se onda služe lažima i izmišljotinama. Mogu im samo poručiti da se mogu sramiti – kazao je Giergia.

Nemamo razloga sumnjati u istinitost Perovićeve izjave kako je dug bitno manji od 40 milijuna kuna (između 10 i 15 milijuna kuna). Ali, kako će predsjednik KK Zadar zadarskoj javnosti to objasniti? Kako objasniti činjenicu da je direktor kluba, Zdenko Mičić na sastanku s gradonačelnikom i gospodarstvenicima grada javno pred novinarima kazao da klubu treba oko 2 milijuna eura za „krpanje sezone“? Puno je upitnika, a nažalost, još manje točnih odgovora.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.