PRVA HNL
Slaven Belupo svladao Zadar u Koprivnici
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 8.8.2010 u 1:31.
ZDNews.hr

Nogometaši Zadra poraženi su od Slaven Belupa 2:0 Foto: ZDS (arhiva)


U trećem kolu domaćeg prvenstva u Koprivnici su snage odmjerili Slaven Belupo i Zadar. Domaćini su dugo lomili goste iz Zadra, a na kraju su došli do sasvim zaslužene pobjede od 2:0. Slaven je oba pogotka postigao u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Delić i Vojnović.

Uprava Slaven Belupa u ljetnom prijelaznom roku napravila je veliki posao. Nakon što su vratili trenera Milu Petkovića u "staro jato", u klub su doveli ciljana pojačanja, a to se prvenstveno odnosi na iskusne Josipa Milardovića, Stjepana Poljaka te bivšeg napadača Hajduka, Tomislava Bušića.

Slaven Belupo je u prva dva kola domaćeg prvenstva ostvario dvije pobjede, dok je Zadar zabilježio poraz od Varaždina te pobjedu na Karlovcem u prošlom kolu. Prvih desetak minuta u Koprivnici je prošlo u dominaciji Slaven Belupa, ali napadači Farmaceuta nisu uspjeli realizirati tri dobre prilike u tom vremenu, a posebno se promašajem istaknuo Aljoša Vojnović, koji je propustio realizirati zicer.

Iako je trener Zadrana, Dalibor Zebić, najavio da se neće samo braniti, to se nije moglo reći nakon prvih dvadesetak minuta. Naime, igrači Slaven Belupa puno su bolje krenuli u utakmicu te su imali inicijativu, ali obrana Zadra uspijevala je otkloniti sve opasnosti, a posebno se istaknuo vratar Antonio Ježina.

Imali su i gosti svoju priliku, glavom je pucao napadač Zadra Želimir Terkeš u 28. minuti, ali nije uspio svladati vratara Slaven Belupa, Silvija Rodića. Novu šansu za domaćine propustio je Bušić koji je pogodio vratnicu. Iako je Slaven Belupo bio puno bolji u prvih 45 minuta, gledatelji u Koprivnici nisu vidjeli pogodak te se na odmor otišlo s rezultatom s početka utakmice, 0:0.

U prvih pet minuta u nastavku Zadar je mogao doći u vodstvo. Grešku je napravio vratar Slaven Belupa, ali mladi napadač Zadra, Santini nije uspio pogoditi domaću mrežu. Zadar je u drugo poluvrijeme krenuo puno bolje te je smanjio pritisak domaćina te uspio u nekoliko navrata zaprijetiti domaćinima. U 51. minuti opasnost pred golom Slavena otklonio je u korner Marčić. Bio je to prvi korner za goste iz Zadra, ali nije bilo opasnosti za domaćeg vratara.

Ipak, nadmoć Slaven Belupa isplatila se u 65. minuti kada je domaćine u prednost doveo Mateas Delić. Mladi Delić je u igru ušao samo pet minuta prije nego je postigao gol, a zamijenio je Poljaka, pogodio je Petković s tom izmjenom. Nakon tog gola domaćini su zagospodarili terenom i ubrzo su došli do drugog gola. Naime, Gregurina je srušen pred golom Zadra, a sudac je bez razmišljanja pokazao na jedanaesterac. Precizno je najstrožu kaznu u 70. minuti realizirao Vojnović.

Nakon što su primili drugi gol, igrači Zadra pokušavali su doći do počasnog pogotka, ali njihove akcije zaustavljene su već u ranoj fazi napada. Slaven Belupo je tijekom 90 minuta bio bolji i sasvim zasluženo došao do treće pobjede u ovoj sezoni. Rad Mile Petkovića se itekako vidi u igri Slavena, a to pokazuju i dosadašnji rezultati. Naime, Slaven Belupo je u prve tri utakmice ostvario tri pobjede te je istaknuo kandidaturu za gornji dio ljestvice.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.