'KI ĆE TO PLATITI'
"Zadar ima prednost, ali prvo trebamo riješiti dug"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.7.2010 u 1:17.
ZDNews.hr

Jakov Vladović Foto: ZadarSport (arhiva)


Trener Danijel Jusup polako popunjava svoj roster s kojim će raspolagati u sezoni 2010/11. Kao što je već poznato, u sadašnjem rosteru koji se još uvijek popunjava, najzvučnija imena su ona Marka Cara i Hrvoja Perića koji su odlučili još jednu godinu provesti u Donatovu gradu.

Još uvijek nije poznato tko će u sljedećoj sezoni zaigrati na centarskoj poziciji, jer izuzev Mira Bilana i Marina Šarlije, trener Zadra, Danijel Jusup – nema kvalitetnog rješenja. Jusup se već ranije javno, kroz medije odrekao usluga Jure Škifića, a 'brod' su odavno napustili Trent Plaisted, Vladimer Boisa i sada već bivši kapetan, Tomislav Ružić. U kombinacijama za novog centra Zadra bio je američki centar Jeffrie Mallory, a sve se češće u kontekstu novog igrača Zadra spominje i bivši centar KK Vrijednosnice OS Darda, Ivan Krolo.

Na razigravačkoj poziciji stvari su još gore. Rok Stipčević odavno je bivši igrač Zadra, a izuzev njega, na 'jedinici' Zadar nema pravo rješenje. Mnogi zaljubljenici u košarku vide Pavla Marčinkovića upravo na toj poziciji, no trener Jusup ga je već smjestio na 'duju', dok je Ivana Batura, sasvim nelogično, za vrijeme svog mandata lani pripremao za bekap plejmejkera, što Batur nikako nije. Dakako da bi Jusup trebao ozbiljno računati i na Šimu Olivarija, jednog od nosioca naše mlade reprezentacije koji se vratio s posudbe iz Borika.

I dok se Jusup još uvijek premišlja o možebitnim pojačanjima, Jakov Vladović je u razgovoru za ZadarSport kazao kako Zadar ima prednost pred ostalim klubovima, ali tek kada mu podmire dugovanja koja sežu unatrag nekoliko godina.

- Istina je da se razgovara i slobodno mogu reći da smo prošli prvu fazu pregovora. Zadar uvijek ima prednost nad ostalim klubovima i sada trebamo kroz dan-dva još jednom sjesti, malo čvršće i konkretnije i sve definirati – kazao je Vladović na naš upit kako teku pregovori sa Zadrom.

Na naš upit koji su uvjeti koje Zadar mora ispuniti ukoliko njega želi dovesti, Vladović je kazao:
- Klub prvo trebam riješiti neka dugovanja koja ima prema meni od prije nekoliko sezona, a tek onda ćemo moći dalje pregovarati. Ovih dana ću se naći s direktorom kluba i mislim da ćemo to riješiti na obostrano zadovoljstvo - kaže Vladović o dugovanju 100.000 kuna koje mu, kako neslužbeno doznajemo, KK Zadar duguje.

I dok su ostali ozbiljniji klubovi uglavnom riješili igračku križaljku (ili su pri kraju), te se spremaju za odlazak na pripreme, čini se kako čelni ljudi Zadra još uvijek idu sporim tempom. Kako će se stvari s Vladovićem i njegovim dugom odvijati, nije poznato. Što se novca tiče, poznato je kako je KK Zadar isplatio jedino Marka Cara i Hrvoja Perića u potpunosti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.