PRVO KOLO HNL-A
Poraz nogometaša Zadra na otvaranju sezone
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 25.7.2010 u 0:20.
ZDNews.hr

Foto: eZadar


SUDAČKI KRITERIJ

Oba trenera su nakon utakmice komentirala sudački kriterij. Osječanin Trampus je uistinu olako dijelio žute kartone, njih ukupno 10 ukoliko uračunamo i one dvostruke, isključujuće kartone Banovića i Glavice. Trener Zadra Dalibor Zebić je rekao: "Zbilja nije trebalo za svaki klizeći start dati žuti karton. Sudac kao da nije primijetio da pada kiša, a čini mi se da je utakmica potrajala još desetak minuta da bi ostali bez još tri-četiri igrača. Kad netko pogleda zapisnik i vidi 10 žutih i dva crvena kartona mislit će da smo imali pravi rat, a uopće nije bilo tako."
Iako je brinuo zbog jake kiše i teškog terena, trenera Samira Toplaka njegovi izabranici nisu razočarali u prvom poluvremenu. Iako je početnih desetak minuta prošlo u ispitivanju ponašanja lopte na travnjaku, nakon toga se najhrabrijih tisuću gledatelja, koji su došli na Gradski stadion u Varaždinu, vidjeli dobrih akcija.

Prvi je reflekse vratara Zadra Gluića testirao varaždinski kapetan Brezovec. On je iz slobodnog udarca puca s 30 metara, lopta nezgodno odskače, ali je Gluić spreman na obranu svoje mreže. No, mnogo je ljepša prilika Varaždina bila ona u 13. minuti. Tkalčić je prošao po desnoj strani terena i dobro pronašao Dudića, ali on slabo puca i lopta ostaje neiskorištena.

Desetak minuta potom Varaždin vodi 1:0. Brezovec iz slobodnog udarca pogađa u glavu nekog u zadarskom živom zidu, a lopta vara vratara Gluića i ulazi u mrežu gostiju.

Varaždinci su i dalje ostali dominantni na travnjaku, a u 34. minuti je iz kornera je pred zadarski gol dobro ubacio Brezovec, a Sušac je loptu glavom poslao prema mreži, no uspijeva je izbiti netko iz zadarske obrane.

Minutu potom prvi udarac na gol upisali su i Zadrani. Poslije malo driblinga s domaćom obranom Mršić je loptu s 18 metara poslao za dlaku pored varaždinske vratnice.

U drugom dijelu susreta igra se još teže, a kiša ne prestaje padati. Zadrani unatoč tome uspijevaju upisati dvije prilike. U 54. minuti Sušac i Kvesić nisu na vrijeme zaustavili Santinija, pa je on uspio proći pred vratara Krkleca, no ovaj dobro brani svoju mrežu. Zatim je sve iznenadio Mršić, koji je silovito opalio s više od 30 metara i zatresao vratnicu varaždinskog gola.

U 64. pak je minuti Varaždincima malo olakšan posao, nakon što je drugi žuti karton, time i crveni, zaradio Banović. Varaždinci to odmah pokušavaju kapitalizirati, Golubar je lijepo ukrao loptu Puljiću, zasprintao prema gostujućem golu i s desne strane poslužio Dudića, koji ipak nije uspio proći svog čuvara. No, i s igračem manje Zadrani su znali priprijetiti, Šare je pronašao Terkeša, a on je zapucao prema golu Varaždina, ali je Krklec spreman.

Nade Zadrana da bi mogli doći do izjednačenja je potopio kapetan Varaždina Brezovec. On je u 77. minuti još jednom bio sjajan iz slobodnog udarca i s 25 metara poslao odličnu loptu tik iznad živog zida Zadra i pored vratara Gluića, koji se nije ni pomakao.

Potom su izrazito vokalne postale tribine stadiona, pa je skoro nezamijećeno prošao drugi žuti i crveni karton Glavice. Čini se da su malo previše prema tribinama pogledavali i Varaždinci, jer im je Begonja u 89. minuti prošao po lijevoj strani, malo izmiješao domaću obranu i poslao loptu u mrežu iza Krkleca.

Na sreću Varaždinaca, bio je to tek počasni pogodak, a Varaždinci su za odličan start sezone upisali tri boda.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.