EUROPSKO KOŠARKAŠKO PRVENSTVO DO 20 GODINA
EP U20, razigravanje: Slavili Nizozemska i Turska
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 18.7.2010 u 16:08.
ZDNews.hr


U 5. kolu razigravanja od 13. do 16. mjesta u dvorani 3 K.C."Krešimir Čosić" posignuti su sljedeći rezultati:

Nizozemska-Češka 81-71
Turska-Njemačka 74-68


Kolo prije kraja definitivno je jasno jedino to da je Češka izgubila sve šanse za opstanak u elitnom društvu i nakon poraza od Nizozemske dogodine sele u diviziju B. Sam početak utakmice nagovještavao je sasvim drugu sliku, naime, Česi su prvu četvrtinu uvjerljivo dobili 27-15.

U drugoj su se rastrčali Nizozemci i do odmora uspjeli smanjiti zaostatak na 4 razlike, a do kraja treće se vodila neizvjesna borba u kojoj su Nizozemci konačno sve okrenuli u svoju korist i u zadnju ušli sa poenom prednosti 57-58. U zadnjoj četvrtini Nizozemci su se digli u potpunosti, a Česi su se počeli 'raspadali', tako da je na kraju završilo uvjerljivih 81-71 za Nizozemce.

U drugoj utakmici Turska je opet namučila i sebe i svoje navijače, ali je ipak nakon odlične treće četvrtine koju je dobila 12 razlike (23-11) uspjela sačuvati prednost i na kraju dobiti. U slučaju današnje pobjede protiv već otpisane Češke, sačuvat će status A ligaša. Opstanak će također osigurati i pobjednik današnje utakmice između Njemačke i Nizozemske.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.