EUROPSKO PRVENSTVO U KOŠARCI DO 20 GODINA
U20: Njemačka i Nizozemska poraženi, sve vraćeno na početak
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 14.7.2010 u 16:03.
ZDNews.hr

Foto: basketball-bund.de



Drugi dan razigravanja za opstanak u diviziji A, vratio je sve momčadi na početne pozicije. Naime, pobjednici prvog dana (Njemačka, Nizozemska), jučer su glatko poraženi, tako da će današnji dan odlučivati tko će zadržati status A ligaša EP-a za uzrast do 20 godina.

U nadmetanju Nizozemaca i Čeha, neizvjesnost je trajala do sredine treće četvrtine kada Česi rade seriju 12-0 i odlaze na nedostižnih 55-39 i tu prednost zadržavaju do kraja. Konačan rezultat bio je 75-67.

U drugoj utakmici Turska je opet nakon početne velike prednosti pobjedu dovela u pitanje. Ogromnu prednosti od 18 razlike olako su ispustili dozvolivši upornim Nijemcima da se vrate na -3, svega nekoliko minuta prije kraja. Ali, izgleda da je hvatanje te velike razlike Nijemce dobro istrošilo tako da im je na kraju ponestalo koncentracije, a rezultat svega je bio i nekoliko promašenih zadnjih napada, što su Turci ipak uspjeli iskoristiti i mirno zaključiti utakmicu. To dokazuje i konačan rezultat 75-65.

Ako ništa drugo, današnji dan će biti veoma zanimljiv iz razloga što pobjeda bilo kojoj od ovih reprezentacija automatski znači i opstanak u diviziji A.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.