EUROPSKO PRVENSTVO U20 STIGLO U GRAD KOŠARKE
Njemačka svladala Češku, Nizozemci iznenadili favorizirane Turke
Piše: Mario Bašić | Objavljeno 13.7.2010 u 15:31.
ZDNews.hr

Nizozemci su iznenadili Tursku Foto: Fiba



Prvenstvo Europe U20 konačno je došlo i u grad košarke! Za početak, najslabije plasirani iz prvog kruga (Turska, Nizozemska, Češka i Njemačka), razigravaju za opstanak u diviziji A, a njega će osigurati dvije momčadi koje izbjegnu posljednja dva mjesta.

Prvog dana, u maloj dvorani KC Krešimir Ćosić, u zanimljivoj, ali totalno nekvalitetnoj utakmici, Njemačka je nakon produžetka svladala Češku 73-68. Druga utakmica je također bila neizvjesna, iako sam početak nije nagovještavao dramu kojoj smo svjedočili na kraju. Naime, Turska je sredinom druge četvrtine povela 30-16 i ništa nije upućivalo na neizvjestan kraj. Međutim, Nizozemci su fanatičnom borbenošću 90 sekundi prije kraja prvi put prešli u vodstvo koje su uspjeli i zadržati. Na kraju, rezultat na semaforu je bio 68-63 za Nizozemsku.

Tako je Turska koju su prije početka takmičenja svrstavali među one koji će se okititi medaljama, došla na prag ispadanja u diviziju B.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.