5. UTAKMICA FINALA PRVENSTVA HRVATSKE
Zadar izgubio i majstoricu
Piše: 057info | Objavljeno 10.6.2010 u 23:09.
ZDNews.hr

Troha i Plaisted Foto: index.hr


Košarkaši Zadra nisu uspjeli, Cibona je prvak Hrvatske. Zadar je propustio prednost od 0-2 i dopustio Ciboni potpuni preokret. Ključnom se pokazala četvrta utakmica u Zadru odigrana u utorak nakon koje Zadar nije imao snage za novo iznenađenje u Zagrebu. Cibona je danas slavila s visokih 95-73.

Istina, otvaranje utakmice bilo je obećavajuće. Zadar je poveo 14-21 i djelovao maksimalno koncentrirano i odlučno. Nažalost, serijom 15-0 kojoj su kumovali dobra zonska obrana i iznimno visok postotak šuta za tri poena Cibona je napravila prvi značajniji korak prema naslovu prvaka. U drugoj četvrtini domaćini su ostvarili i prvu dvoznamenkastu prednost (48-36), no do odmora Zadar se približio na 51-43.

Drugo poluvrijeme ponovno je na samom početku vratilo nadu među zadarske navijače. Tricom Stipčevića Zadar je stigao na -4 (53-49). Pri tom rezultatu Zadrani su propustili napad za potpuni priključak da bi nakon toga novom serijom trica bili izbrisan sa parketa. Prednost domaćina je konstantno rasla do 94-69. Završilo je 95-73.

Nervoza među zadarskim igračima bila je i više nego očita, a najtanjih živaca ponovno je bio Marko Car (što je tom momku) koji je glavom nasrnuo na Lukšu Andrića, a ovaj mu nije ostao dužan.

Srećom, ostale glave nisu bile usijane i sve je završilo bez većeg incidenta i isključenjem nestašnih igrača.

Ciboni valja čestitati na ostvarenom uspjehu. Zadar je imao svoje prilike, nije ih iskoristio i ne preostaje mu ništa drugo nego žaliti za propuštenim prigodama.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.