ZADAR PORAŽEN PRED 9000 NAVIJAČA
Cibona izjednačila, odluka o prvaku sutra u Zagrebu
Piše: 057info | Objavljeno 9.6.2010 u 14:50.
ZDNews.hr

Danijel Jusup Foto: 057info


Cibona je u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u dvorani Krešimira Ćosića pobijedila Zadra 71-78, izjednačila na 2-2 i preuzela ulogu favorita uoči odlučujuće utakmice u četvrtak u Zagrebu.

Agesivnija i koncentriranija Cibona nije nimalo bila impresionirana ambijentom prepunog Višnjika. Zagrepčani su utakmicu je otvorili odlučnije i kvalitetnije, a Zadrane je u igri držao Tomislav Ružić koji je u prvom poluvremenu pogodio četiri trice. Domaćin se znao vratiti iz rezulatskog minusa od 4-5 koševa, ali uz dosta muke. S druge strane Cibona je s lakoćom stvarala višak i kontrolirala igru te je u posljednjoj minuti druge dionice stekla sedam koševa viška (34-41).

Uz 9 promašenih slobodnih bacanja iz 19 pokušaja Zadar je u ovom poluvremenu imao i loš šut za dvicu (7/16), a u 8. minuti je zbog ozljede ostao i bez Vladimera Boise. Veliki borac se, istina, pokušao vratiti na teren, no bol je bila jača.

Nevolje za Zadar nastavljene su i u trećoj četvrtini. Nakon 4 propuštena napada i Vukušićeve trice kapaten Ružić je u kratkom vremenu napravio treću pa četvrtu osobnu. Otvorilo je to prostor za Andrića koji je serijom od 6 koševa u 26. minuti odveo goste na velikih 10 koševa viška. Pritisnula je Cibona tada u obrani, Gordon se raspucao u napadu te je prednost Zagrepčana narasla do velikih 42-55.

Serijom 11-0 u kojoj su najveću ulogu napravili Morović i Stipčević te kolektivna obrana Zadar se do kraja treće dionice prišuljao na dva koša minusa (53-55).

Propustio je Zadar nekoliko prilka za izjednačenje i vodstvo, a onda je led u zadnjoj četvrtini jednim pogođeni bacanem probio Radošević, čime je zaustavljen zadarski niz da bi Vukušić tricom i Troha iz kontre nakon dva neuspješna zadarska šuta za tricu vratili Cibonu u sigurnije vode (53-61) u 33. minuti.

Ukazala se Zadranima još jedna prilika pri rezultatu 60-64. Vukušiću je dosuđena osobna u napadu, a Tomasu tehnička. Zadar je to kapitalizirao tek sa jednim ubačajem s linije slobodnih bacanja za 61-64. Uslijedila je serija zadarskih promašaja i dvije povezane trice Bogdanovića za Cibonin bijeg na 61-70. Za novi povratak Zadrani nisu imali niti snage niti kvalitete pa je Perasovićeva momčad s lakoćom utakmicu privela kraju i s ulogom apsolutnog favorita dočekuje novi susret.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.