ZADAR PORAŽEN U ZAGREBU
Proslava prvaka odgođena za utorak
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 5.6.2010 u 20:31.
ZDNews.hr

Foto: Index


Pobjedom 87:81 u Draženovom domu Cibona je smanjila vodstvo Zadrana u finalnoj seriji na 2:1. Presudila je sjajna tricaška večer domaćih koji su ubacli 17 trica ali i možda ostali bez Marka Tomasa zbog ozljede ahilove tetive.

Pogodivši u prvih deset minuta pet trica (po dvije Vukušić i Gordon, jedna Marko Tomas) Cibona je nakon prve četvrtine povela 21:17 i zatim nošeni nezaustavljivim Gordonom (15 poena do poluvremena, trice 5-6) potkraj 16. min., po prvi put dohvatili dvoznamenkastu prednost (42:31). S druge strane, kod Zadrana, koji su na poluvremenu bili u minusu od 12 poena (45:33), bolji od ostatka momčadi bio je Hrvoje Perić (14p, 4sk do odmora).

Zadrani su serijom 13-3 u prvih šest minuta drugog poluvremena najavili mogućnost preokreta (49:46). No, ta je opasnost od strane Perasovićeve momčadi brzo otklonjena i ona ulazi u posljednjih deset minuta s prednošču 60:52. S dvije trice Tome Ružića i košem Perića gosti opet prijete (65:62), ali Zagrepčani nastavljaju sjajnu tricašku večer. Susret je ipak odlučen u posljednjih dvadesetak sek. kad je Gordon pogodio tri od četiri slobodna bacanja i zadržao Cibonu "na životu".

Najefikasniji kod Cibone bili su Gordon s 18, Vukušić s 16 i Bogdanović s 14 poena, dok su igrače iz Donatovog grada predvodili Perić s 22 poena (6sk) i Boisa s 17 poena.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.