PRED 8500 NAVIJAČA ZADRANI DO NOVE POBJEDE!
Zadar vodi 2:0. Rok Stipčević i Ružić junaci!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 1.6.2010 u 20:30.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra slavili su danas pred prepunom dvoranom Krešimira Ćosića. Oko 8500 vatrenih gledatelja od prve do posljednje sekunde susreta nije prestalo bodriti svoje košarkaše koji su im se odužili na najbolji mogući način – pobjedom! Najbolji u redovima Zadra bio je Tomislav Ružić sa 22 postignuta koša, 15 je dodao junak pobjede Rok Stipčević, 11 koševa ubacio je Vedran Morović, a 10 je dodao Plaisted.

Pred skoro prepunom dvoranom Krešimira Ćosića, košarkaši Zadra na najbolji mogući način otvorili su drugu utakmicu finala PH protiv Cibone. Nakon početnih koševa Cara s jedne i Tomasa s druge strane, Zadrani su preko šuterski raspoloženog Ružića i Cara došli do 17-9. Tricom u posljednjem napadu Zadra u prvoj četvrtini, kapetan domaće momčadi, Tomislav Ružić postavio je rezultat na 20-13.
Baš kao u prvoj četvrtini, rezultat nakon druge dionice bio je 20-12 za Zadar. Koševima Plaisteda, kasnije i Ružića Zadar je stvarao sve već prednost, pa su tako Jusupovi izabranici došli do najveće prednosti u prvom poluvremenu, 42-26.

Cibona postigla 9 koševa iz igre u prvom poluvremenu

Za naglasiti je i katastrofalna izvedba igrača Cibone koji su u prvih 20 minuta iz igre pogodili svega 9 koševa. Igru Zadra nosio je sjajni Tomislav Ružić koji je nakon prve dvije dionice bio jedini dvoznamenkasti u redovima Zadra.

Pretposljednju dionicu susreta otvorio je Stipčević nakon kojega se zadarskoj seriji nadodao i Ružić sa serijom od 6 koševa. Pri rezultatu 50-45 za Zadar, Stipčević još jednom pogađa, a nakon njega i Perić za vodstvo Zadra 54-45. Koševima Gordona za 56-49 zaključena je treća dionica susreta.

U posljednjoj četvrtini Zadar je prvi put otišao u minus, no srećom po 8500 navijača, uspjeli su se vratiti u utakmicu te u konačnici pobijediti! Raspištoljio se pred kraj susreta i razigravač Cibone Gordon, no ni to nije bilo dovoljno. Junak današnje utakmice, Rok Stipčević u 39. minuti bio je vrlo hrabar. Opalio je tricu i pogodio te vratio Zadar u igru (72-71). Potom je Stipčević pogodio tri od četiri slobodna bacanja. Nakon paničnih reakcija u redovima Cibone, Tome Ružić pogodio je za konačnih 77-72. Veliko slavlje Zadrana je započelo!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.