TREĆA POLUFINALNA UTAKMICA
Zadar u finalu, drama na Višnjiku!
Piše: 057info | Objavljeno 25.5.2010 u 21:24.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: 057info


Košarkaši Zadra su se plasirali u finale Doigravanja za naslov prvaka Hrvatske teško izborenom pobjedom nad momčadi Cedevite u odlučujućoj utakmici polufinalne serije 81-79.

Zadarski grč, Cedevitin bijeg

Zadar otvara utakmicu u grču, što gosti koriste. Prvi veći bjeg gosti imaju kod rezultata 4-11. Zadar se približio tricama Ružića i Cara na 10-11, nakon čega je usljedila serija Cedevite od 14-0, a na prvi odmor se otišlo s visokom prednošću gostiju 12-28, od čega je Marino Baždarić postigao 13 koševa. Zadar je imao katastrofalan šut iz igre, 5 od 19, a gosti su u prvoj dionici pogodili tri trice.

Povratak Zadrana

Drugu dionicu Zadar otvara serijom 6-0, što gostujućeg trenera Acu Petrovića već nakon minutu i pol igre tjera na zvanje minute odmora. No, serija Zadra se nastavlja i nakon toga. Perić postiže tricu, Plaisted atraktivno zakucava te je Zadar sada na zaostatku od samo pet koševa, 23-28. Seriju Zadra zaustavlja dvojbena nesportska pogreška Morovića na Opačku, nakon Cedevita serijom 4-0 bježi na 23-32. No ni to nije moglo zaustaviti Zadrane koji su malo po malo topili prednost gostiju da bi početkom 28. minute izjednačili na 36-36, a do poluvremena i stekli prednost od 41-39. Ravnoteža u igri Zadra je uspostavljena tricama Marka Cara i dominacijom Trenta Plaisteda pod košem.

Zadar dobro otvara drugo poluvrijeme i tricom Marka Cara na isteku 22. minute stekao prednost od osam koševa, 49-41. Ponajviše zahvaljujući Hrvoju Periću domaćini su održavali prednost između tri i osam koševa viška te u završnu četvrtinu ušli s kaitalom od pet koševa, 63-58.

Prvim koševima Roka Stipčevića Zadar je otišao na sedam koševa viška u 31. minuti, 65-58. Slijedi serija Cedevita 5-0 za 65-63 i tri propuštene gostujuće prilike za vodstvo. Stipčević tada preuzima puno odgovornost u svoje ruke i uz podršku kapetana Ružića i Perića odvodi Zadar na put pobjede. Pogodio je Rok prvo tricu, a nakon što je uzvratio Opačak novom Ružićevo tricom te krađom lopte i laganim polaganjem Stipčevića Zadar stiže do prednosti 75-68.

Drama na kraju

U dramatičnoj završnici gosti su se uspijeli približiti na 79-78 i osvojiti loptu za završni napad. Zadar se obranio, a Perić iz kontre poentirao za 81-78. Slavlja Zadrana je započelo, no uz dva bacanja Baždarića na isteku vremena Cedevita je dobila „povrat poreza" od pola sekunde. Baždarić je pogodio prvo bacanja, drugo namjerno promašio. U skok igri Perić hvata loptu vrijednu finala.

Valja napomnuti kako je s četiri promašena slobodna bacanja (dva Perić, dva Stipčević i to nakon koš- faula) Zadar sam Cedeviti dao prigodu da do kraja susreta ostane u igri za veliko finale, premda su i neke sudačke odluke i ovoga puta naginjale na stranu Cedevite.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.