HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA
Slaven Bilić: Danijel Subašić je prvi vratar reprezentacije
Piše: Index.hr | Objavljeno 15.5.2010 u 16:24.
ZDNews.hr

Danijel Subašić u dresu Zadra Foto: ZadarSport (arhiva)


Nakon gotovo godinu dana hrvatska reprezentacija opet kreće za Bad Tatzmannsdorf, kamp u kojem je živjela za vrijeme Eura. Već 19. svibnja na rasporedu je prijateljska utakmica s Austrijom, iako mnogi priželjkuju odmor nakon naporne sezone. No, reprezentativni je program bogat, kao da se sutra putuje na pripreme za SP.

Momci su se okupili oko podneva u Sheratonu. Stigla su neka nova, ali i stara lica: Hajdukovci Jurica Buljat i Ivan Strinić, iz Turske Luka Vučko, i Stipe Pletikosa, kojem se posebno razveselio Danijel Subašić:

"Što si to došao?", u šali je dobacio vratar Hajduka starijem kolegi. Pletikosa nam kaže da je konačno stigao spreman, iza njega je dobar trening, ligamenti koljena su čitavi.

Slaven Bilić ponovio je opservacije otprije nekoliko dana. Od predstojećih utakmica puno očekuje...

"Moram priznati da puno očekujemo od predstojećih utakmica. Želimo dobiti uvid u stanje igrače, jer ipak je svo ovo predigra za kvalifikacije koje će jako skoro početi. Kao što znate, odigrat ćemo tri utakmice u sedam dana, ali nećemo forsirati igrače, niti ćemo forsirati treninge. Želimo provjeriti neke nove igrače i njihove mogućnosti, koje bi nam mogle biti od velikog značaja u budućnosti", rekao je Bilić.

"Najspecifičnija utakmica bit će ona protiv Austrije, gdje će nam nedostajati nekolicina prvotimaca i oni igrači koje smo ustupili mladoj reprezentaciji. Utakmicu mlade reprezentacije pogledat će Prosinečki, a nakon toga će nam se posuđeni igrači priključiti u Čatežu, gdje ćemo se spremati za susret s Walesom u Osijeku. Od ove grupe igrača koja konkurira za Austriju, s nama još nisu Srna koji se ženi, Dujmović i Čale, koji će doći sutra te Petrić, koji će nam se priključit u Bad Tatzmannsdorfu", dodao je izbornik Bilić.

Bilić je na koncu otkrio kako je prvi vratar za predstojeće utakmice Danijel Subašić: "Pletikosa nije u natjecateljskoj formi, a već godinu dana nema nastupa. Ipak, Plete je Plete i izuzetno nam je bitno da bude sa nama. Uvjeren sam kako će vrlo brzo dobiti kontinuitet branjenje. Samim time, naš prvi vratar je Danijel Subašić. On nije novo lice, već je branio protiv Lihtenštajna, a branit će i protiv Austrije".

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.