AJME MAJKO...
Cibona u debriju "razbila" Zadar
Piše: 057 | Objavljeno 13.5.2010 u 8:12.
ZDNews.hr


U velikom derbiju igrala je samo jedna momčad. Cibona je razbila Zadar 91:68 te time došla u priliku pobjedom u nedjelju protiv Zagreba u posljednjem kolu Lige za prvaka osigurati prednost domaćeg parketa u doigravanju.

Cibona je protiv Zadra trebala pobjedu od šest koševa razlike da bi imala šansu uzeti 'jedinicu', a iako se radilo o najvećem derbiju hrvatske košarke nije bilo ni drame oko pobjednika, a niti oko tih 6 razlike. Kad su Cibosi krajem prve dionice prvi put prešli tu magičnu granicu, gosti više niti jednom nisu uspjeli doći bliže od 21:15 koliko je stajalo na ulasku u drugu četvrtinu.

Dapače, kako su Zadrani izgledali u trećoj i početkom četvrte dionice, s konačnih -23 mogu biti i zadovoljni. Zadar je tako nakon 11 uzastopnih pobjeda u posljednja dva kola pretrpio dva teška zagrebačka poraza, oba veća od 20 razlike, pa će biti sretni što u polufinalu doigravanju bilo s prve ili druge pozicije imaju prednost domaćeg parketa.

Cibona se pokrenula ulaskom Dalibora Bagarića točno tri minute prije kraja prve dionice. U seriju 10-0 on je ugradio pet poena s dva lijepa poteza protiv Tome Ružića, ostalih pet koševa su djelo Marka Tomasa, a sve to na tri asistencije iz tranzicije Jamonta Gordona. Cibona je time povela 21:14, potom na početku druge četvrtine tricom Gordona i zakucavanjem Leona Radoševića otišla na +11 (26:15) i u potpunosti uspostavila kontrolu susreta.

Puno je koševa Cibona zabijala iz tranzicije i dosta je forsirala igru u reketu gdje uglavnom Ružić nije imao odgovor prvo za leđnu tehniku Bagarića, potom i za Andrića. S druge strane, Zadrani uz šut 1/12 za tricu su mogli zahvaliti isključivo Perićevih 12 poena i 8 skokova (četiri napadačka) da na poluvremenu nisu zaostajali više od 41:30.

S obzirom da ni Cibosi nisu dobro šutirali nije iznenadio pokušaj Jusupa sa zonskom obranom početkom treće dionice, no time su Zadrani izgubili skok pa su svi promašaji Cibosa uglavnom završavali ponovno u njihovim rukama. Zadar je ostao bez koša prve četiri minute nastavka, do tada su Vukušić i Andrić stavili trice pa su Vukovi u 24. minuti otišli na komotnih 49:30.

Najvećom opasnošću za vodstvo domaćina pokazala se tehnička pogreška Robertu Trohi koju su Zadrani u 26. minuti iskoristili za približavanje na 51:38, ali je Cibona nakon timeouta Velimira Perasovića uz pojačanu agresivnost u obrani ubacila pet poena u nizu, ponovno otišla na +18, a u posljednju dionicu ušla sa 62:45.

Malo je vrijedilo Zadranima što je Perić u 31. minuti već imao 21 poen i 10 skokova kad je Cibona 10-ak sekundi kasnije tricom Bogdanovića bila na 68:47, a u 33. minuti je bilo poražavajućih 75:47. Zadrani su u 6. minuti pogodili prvu tricu pa do 37. minute promašili 12 uzastopnih šutova iza linije 6,25. Završili su na kraju s 4/20, s tim da je sve četiri trice postigao Ružić, od čega tri u posljednje tri minute utakmice. Ružić je imao 23 poena i 6 skokova, a Perić je završio s 23 poena i 10 skokova.

Kod Cibosa bi Gordon (9p, 8sk, 9as) vjerojatno završio s triple-doubleom da posljednje minute nije proveo na klupi. Od njegovih asista najviše je profitirao Radošević koji je bio najefikasniji Cibos sa 20 poena (šut 7/7, bacanja 6/6), a nije zaostajao ni ostatak centarske linije. Bagarić je zabio 14 poena, a Andrić 12.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.