1.HNL
Zadar poražen od Varteksa 1:0
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 9.5.2010 u 18:43.
ZDNews.hr

NK Varteks - NK Zadar 1:0 Foto: ZDS (arhiva)


Varteks je u posljednjoj utakmici na svom travnjaku ove sezone upisao pobjedu, zahvaljujući golu Matije Smrekara, koji se tim pogotkom oprostio od Varaždinaca.

Svega je bilo u 90 minuta u Varaždinu. U prvom poluvremenu prvo zatišje, bez pravih prilika, pa jasna dominacija domaće ekipe, koja je na muke stavljala vratara Gluića. U dva-tri navrata konkretniji su mogli biti i Zadrani, ali se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka. U drugom dijelu su prvo gosti ostali s igračem manje nakon isključenja Mitrovića, da bi to iskoristili Varteksovci tek u 80. minuti, kad je gol zabio Smrekar. U samoj završnici mogao se proslaviti Piškor, no tri su boda ostala u Varaždinu. Time je Varteks najvjerojatnije osigurao ostanak u ligi, ukoliko im se dakako odobri licenca.

Prvi su ka protivničkom golu krenuli gosti, odnosno Terkeš, ali njega u napredovanju zaustavlja Brezovec. S druge strane igrališta Smrekar se probio po lijevoj strani i pucao ka zadarskom golu. Možda bi i bilo nečeg da je A. Vuk bio brži. Zadrani uzvraćaju pokušajem Mršića i kornerom Čurjurića, ali je u oba navrata domaći vratar Dreven bio spreman za izazov.

Čak je Dreven imao i jako veliku sreću, kad je u 24. minuti u žestokom naletu Mitrović u glavu iz blizine napucao domaćeg vratara. Mitrovića nisu uspjeli zaustaviti Balajić, Sušac i Škvorc, a pitanje je ne bi li se mreža tresla da je Mitrović bolje ciljao.

Tada međutim nastupa vrijeme da se iskaže gostujući vratar Gluić, koji je bio na pravom ispitu vratarskih sposobnosti do kraja prvog poluvremena. Pokušavao je Šimek, pa onda Mumlek iz slobodnog udarca, pokušao je i Brezovec a i A. Vuk, ali ni jedan nije uspio pokolebati zadarskog golmana. Najljepšu priliku imao je Varteks u 42. minuti. Golubar je provozio slalom kroz gostujuću obranu i dodao Mumleku, a ovaj je uposlio A. Vuka, no on iskosa puca sasvim neupotrebljivo.

U drugom poluvremenu mnogo više akcije, mnoštvo kartona i reakcija iz gledališta. U velikoj su se prednosti tako u 50. minuti našli Varaždinci, kad je Mitrović igrao rukom i zaradio drugi žuti karton, te je poslan na prijevremeno tuširanje.

Pola sata su međutim Varteksovci pokušavali, ali nisu uspjeli iskoristiti svoju brojčanu nadmoć. Mumlek i Brezovec imali su slobodnjake, Smrekar je dobro razigravao ušlog Sačera, a vratara Gulića nisu uspjeli matirati ni Golubar ni Šimek.

A onda je u 80. minuti došlo do promjene rezultata. Golubar je loptu protjerao kroz noge Zadrove obrane, pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu odlično je reagirao Smrekar i postigao jedini, pa time i pobjednički, gol za Varteks, na najljepši se način oprostivši od domaće publike.

U samoj završnici je Piškor u dva navrata zadao posla domaćoj obrani i vrataru Drevenu, ali se rezultat nije promijenio. Zadru nije pomogao ni drugi žuti karton za Brezovca, koji je izjednačio brojčano stanje na travnjaku.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.