PREOKRET
Rijeka na Kantridi protiv Zadra slavila 3:2
Piše: SportNet.hr | Objavljeno 24.4.2010 u 20:58.
ZDNews.hr

Foto: ZDS (arhiva)


Na Kantridi je viđena drama kakvu samo nogomet može pružiti. Kada se činilo da će Zadar prvi put u povijesti odnijeti puni plijen iz Rijeke, pogocima Budicina i Pamića u sudačkoj nadoknadi domaćin je došao do pobjede! Šteta što je ovaj dvoboj pratilo samo tisuću gledatelja.

Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade kada je ponajbolji igrač Rijeke ove sezone Alen Pamić svojim trećim pogotkom ove sezone donio veliko slavlje skoro svima prisutnima na Kantridi. Iako se pet minuta prije tako činilo da će Riječani upisati novi poraz, mladi se Istranin potrudio da njegova momčad dođe do devete pobjede u sezoni.

Dvoboj između Rijeke i Zadra krenuo je šokantno za domaće. Već u četvrtoj minuti riječki čuvar mreže Velimir Radman je u svom kaznenom prostoru srušio Terkeša. Siguran je s bijele točke bio Antonio Mršić poslavši Radmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Zadrani su svoje vodstvo povećali u 20. minuti. Opet je Mršić bio u glavnoj ulozi. Nakon prekršaja Budicina na Mitroviću, Mršić je s 25 metara udaljenosti od gola još jednom zatresao mrežu riječkih vrata. Strateg Rijeke Nenad Gračan je već u 29. minuti reagirao prvom izmjenom. Umjesto Lazarevskog, na teren je poslan Ramon Fernandez što se pokazalo dobrim potezom jer je Rijekina igra postala tečnija i opasnija.

U 33. minuti Rijeka smanjuje rezultat. Strijelac je bio Radomir Đalović koji se odlično snašao u kaznenom prostoru Zadra nakon jedne dubinske lopte prema njemu. Drugo poluvrijeme je otvoreno s prilikom Terkeša, a zanimljiva se situacija dogodila u 55. minuti. Nakon jednog duela između vratara Zadra Gluića i Đalovića, glavni sudac utakmice Batinić je pokazao na bijelu točku, da bi promijenio svoju odluku nakon konzultacija s pomoćnikom Novoselnikom.

Domaći su nogometaši konstantno kontrolirali igru, te stvarali prilike od kojih je najbolja bila ona Đalovića koji je škaricama pucao malo pored vratnice nakon lijepe akcije s Fernandezom i Pamićem. Međutim, nije bilo dovoljno preciznosti u riječkim redovima, sve do sudačke nadoknade.

Već opisanom pogotku Pamića prethodio je zgoditak vrijednog braniča Fausta Budicina. On je poentirao lijepim udarcem glavom nakon ubacivanja Stepčića s lijeve strane. Za razlog za feštu se pobrinuo Alen Pamić, a Rijeka je ovom pobjedom učvrstila devetu poziciju na ljestvici, dok Zadru predstoji borba za opstanak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.