UMALO DO BODA...
Zadar poražen od Slaven Belupa 2:1
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 14.4.2010 u 21:32.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva (ZDS)


Slaven Belupo na jedvite je jade pobijedio Zadar u Koprivnici (2:1) i trećim se trijumfom za redom potpuno uključio u borbu za Europu. Pogotke za farmaceute postigli su Alen Maras i Mario Jurić, a za Zadrane je poentirao Antonio Mršić.

Trećom pobjedom u nizu Slaven Belupo potpuno se vratio u borbu za europske pozicije sljedeće sezone. Na ruku su im djelomično išli i ostali rezultati, budući da je Cibalia u Vinkovcima pobijedila Šibenik, a Karlovac je u Kranjčevićevoj poražen od Zagreba s 4:2.

Domaćin je od početka diktirao igru i stvarao prilike, a prvu su ozbiljniju kreirali u 4. minuti. Goran Mujanović si je driblingom otvorio prostor na desnoj strani i okomito se sjurio prema šesnaestercu, te nanizavši nekoliko "bijelih" igrača fantastično podvalio loptu u prostor Matiji Poredskom. Međutim, mladi je napadač u prvom izravnom okršaju s Tomislavom Gluićem ipak izvukao kraći kraj.

Nešto je kasnije Purić ušao u sredinu i, navukavši na sebe pozornost nekoliko igrača, na boku uspio izbaciti usamljenog Mujanovića. Donedavni je napadač Varteksa precizno u sredini pronašao Mateasa Delića, no lukavi udarac potonjeg "zavrnut" je malo pokraj vratnice.

Uslijedilo je razdoblje slabije igre i nestašice prilika, a posebno su "inertni" bili Zadrani. Vidjelo se od početka da su nogometaši sa Stanova u Koprivnicu došli po bod, branili su se sa svih 11 igrača, a jedini je "istureni" napadač na mahove bivao Ivan Santini.

Letargiju na terenu u 21. je minuti prekinuo Poredski, no njegov se dobar udarac glavom, na centriranje Alena Marasa, ipak odbio natrag u polje.

Dominacija "modre" momčadi nastavila se i do poluvremena, ali nijedan od mnogobrojnih proboja ili udaraca iz kuta farmaceuti nisu uspjeli konkretizirati. Zadar je pak na odmor otišao bez pravog pokušaja napada i udarca na vrata - ali budući da im je i igra bila postavljena centrirajući se na obranu - bili su zadovoljni "nulom".

Drugi je dio započeo u laganom tempu, no rasplamsalo se u 50. minuti, kada su pala čak dva pogotka. Prvo je na ubačaj Srebrenka Posavca iz kuta glavom poentirao Maras, a zatim je tek zagrijani Antonio Mršić iskoristio nepostavljenost obrane farmaceuta i na dodavanje Jure Jerbića lako prevario Pelina.

U 53. minuti iz slobodnjaka je udarac okušao Srebrenko Posavec, a isti je igrač u 56. minuti zapucao sjajnu šansu, kada ga je na petercu, nakon kombinacije s Delićem, idealno poslužio Maras.

Trener farmaceuta Zlatko Dalić u 60. se minuti odlučio na prve izmjene, a ti su mu se potezi potpunosti isplatili u 68. minuti. Mario Jurić, koji je minutu ranije zamijenio veoma slabog Purića, najbolje je pratio ubačaj Kristijana Čavala s desne strane (ušao u 60.) i Koprivničanima potpuno zasluženo donio pogodak vrijedan tri boda.

Slaven se u borbi za europske pozicije Karlovcu primaknuo na samo bod zaostatka (poraženi od Zagreba), dok je Šibenik u Vinkovcima izgubio od Cibalije. Hajduku im bježi četiri, a Cibalia sedam bodova.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.