ZADAR SLAVIO U TROGIRU (73-93)!
Trogir - Zadar 73-93, Rok: Presudila je naša kvaliteta
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 14.4.2010 u 21:28.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: Arhiva (ZDS)


Košarkaši Zadra slavili su danas u 7. kolu A1 lige za prvaka u Trogiru protiv istoimene momčadi rezultatom 73-93. Iako rezultat sugerira kako su Zadrani lako došli do svoje sedme uzastopne pobjede u ligi, to nije bilo tako. Rok Stipčević postigao je 26 koševa (trice 6/10!), Hrvoje Perić 21. Vrlo dobar je danas bio i Marko Car sa 17 postignutih koševa. Kod gostiju Drezga je postigao 20, Bizaca 17 te Poščić i Blajić po 10 koševa.

Sredinom prve četvrtine, Zadar je vodio 17-10, ponajviše zahvaljujući danas fenomenalnom Roku Stipčeviću, a u stopu ga je pratio i razigrani Marko Car. Pri rezultatu 22-15 za Zadar, kapetan Tomislav Ružić pogodio je dva bacanja, a nakon njega Marko Car ubacuje svoju novu tricu za 27-15. Posljednji koš u prvoj četvrtini postigao je Matija Poščić, nesuđeni igrač Zadra koji je u čuvenom "Ljetnom kampu Zmage Sagadina" bio jedan od konkurenata za back-up "četvorku" (kasnije je u sastav upao Jure Škifić op.p.).


Rok Stipčević

"Na kraju je ipak presudila naša kvaliteta. Znali smo da će igrati zonu i na to smo se pripremili, jer u obrani "čovjek na čovjeka", naša kvaliteta bi još više došla do izražaja. Glavno je da smo upisali dva boda i sada se okrećemo Zaboku."



Drugu četvrtinu otvorio je Toni Bizaca košem za 21-29, no s druge strane, projektile sa poveće udaljenost "trpao" je Rok Stipčević. Upravo preko svog najboljeg igrača, Tonija Bizace, kasnije i Luke Drezge domaći su došli do prvog vodstva na utakmici. Joško Alujević zabio je za novo vodstvo Trogira (35-32), no Rok Stipčević zabija još jednu tricu za izjednačenje. Koševima Drezge s jedne, te Ružića s druge strane samo minutu prije odlaska na "veliki odmor" rezultat je bio izjednačen, 38-38. Da Zadrani na odmor odu s vodstvom pobrinuo se Boisa koji zabija za vodstvo od 2 koša, a u posljednjim sekundama tricu je pogodio i Tomislav Ružić. Nakon prvih 20 minuta Zadrani imaju 5 koševa prednosti.

Koševima Drezgei Poščića, kasnije i Bizace domaći se Zadru približavaju na samo 3 koša razlike (51-54), no tada Marko Car zabija novu tricu, a Hrvoje Perić nakon faula Ante Delaša pogađa oba bacanja za 51-59. Domaći su preko Blaića i Drezge prijetili sa svih strana, no nakon novog koša Boise, Car u razmaku od tridesetak sekundi zabija 5 koševa u nizu. Prvo je pogodio za 55-63, a nakon koša Luke Zitka pogađa novu tricu za 58-66. Posljednji koš u trećoj dionici zabio je Matija Poščić (60-70).

Posljednja dionica pripala je zadarskom krilnom igraču Hrvoju Periću koji je u 10 minuta postigao isto toliko koševa. Zabijali su i Car i Stipčević, a u strijelce se upisao i Miro Bilan koji je za 2 minute provedene na parketu postigao isto toliko koševa.

Marčinković je od mlađih igrača dobio 5 minuta, dok su Šarlija i Bilan dobili po dvije. Škifić je igrao 3 minute, dok Ivan Batur uopće nije ulazio u igru.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.