STIPČEVIĆ GAĐAO TRICE 7/8 (88%)
Zadar pregazio Mrave, briljirao Stipčević!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 7.4.2010 u 22:17.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (arhiva)


Izabranici Danijela Jusupa slavili su danas protiv Zagreba vrlo uvjerljivo, 103-74. Daleko najbolji u redovima Zadra bio je briljantni Rok Stipčević koji je za 36 minuta provedenih na parketu postigao 29 koševa, od čega je trice gađao 7/8 (88%). Od ostalih igrača izdvojit ćemo i odličnog Hrvoja Perića koji je postigao 19 koševa uz 8 skokova. Kapetan, Tomislav Ružić postigao je 12 koševa uz 6 skokova. Vrlo dobar bio je i Marko Car koji je ubacio 12 koševa uz 4 skoka.

Košarkaši Zadra odlično su otvorili susret 5. kola A1 lige za prvaka protiv Zagreba. Nakon početnih 5-0 i koševa Cara i Ružića, gosti se vraćaju preko Žorića koji pogađa koš i dodatno bacanje. Koševima Boise, Ružića i Cara Zadar dolazi do 15-3. Koševima Baraća, Krstića i Žorića gosti dolaze smanjuju vodstvo. Pri rezultatu 25-9, Žorić dvaput za redom ubacuje za vodstvo Zadra od 25-13. Koševima Bilana Zadar je povećao prednost, a na kratki predah nakon prvih 10 minuta otišlo se s rezultatom 27-15 za Zadar.

I u drugoj četvrtini Zadrani su nastavili u odličnom ritmu. Koševima Ružića i Cara, kasnije Perića i Morovića Zadrani odlaze na +19 (41-22). Pri rezultatu 43-25, Boisa pogađa jedno od dva bacanja, a kasnije i koš za 46-25. Pokušali su gosti preko Simona, kasnije i Baraća, no Perić i Stipčević nisu dozvolili gostima da se raspištolje. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Zadra od 23 koša (56-33).

Pretposljednju dionicu susreta otvorio je Car koji nakon iznuđenog faula pogađa dva bacanja. Koševima Simona, Prkačina i Baraća gosti su smanjili na 20 koševa razlike (61-41), no danas najbolji pojedinac susreta, Rok Stipčević pogađa još jednu tricu, a nakon njega i Ružić zabija dva bacanja za 66-41. Ubačajima Prkačina i Simona, kasnije i Baraća gosti su se pokušali još više približiti Zadru, no uspjeli su smanjiti na 20 koševa razlike. Posjlednje koševe u trećoj dionici, njih 4 postigao je Rok Stipčević.

Isti igrač još jedno tricom otvorio je i posljednju dionicu susreta. Za istaknuti je i kako je na opće oduševljenje svih prisutnih i Vlaidmer Boisa postigao tricu za 84-62. U igru je u posljednjoj dionici ušao i Pavle Marčinković koji unio dodatnu živost u redove Zadra. Za 8 minuta provedenih na parketu, uz dva postignuta koša imao je i jednu blokadu (koja mu u službenoj statistici nije priznata). Ivan Batur u igru je ušao 1:42 min. prije kraja utakmice te je pogodio jedno od dva bacanja. Marino Šarlija postigao je 2 koša za 5 minuta provedenih na parketu.

'Garbage time' za mlade

Iako pobjeda Zadra ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, trener Zadra Danijel Jusup slabu minutažu mladih igrača na pressici nakon utakmice opravdao je tako da je kazao kako je htio sačuvati veću koš razliku ukoliko omjer ove dvije momčade bude 'igrao'.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.