ZADRANI NASTAVILI ODLIČAN NIZ
Nova pobjeda nogometaša: Zadar - Osijek 2:1
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 3.4.2010 u 20:51.
ZDNews.hr

Foto: Ezadar


Susret na Stanovima, gdje su u 23. kolu gostovali Osječani, završio je pobjedom domaćeg sastava. Pobjeda je Zadranima donijela velikih deset bodova prednosti pred momčadima koje se nalaze u najvećoj opasnosti. Osijek je pak nastavio sa svojim ne baš uvjerljivim proljetnim nastupima.

Nakon minute šutnje u znak prisjećanja na, prije dvije godine, tragično preminulog Hrvoja Ćustića Zadrani i Osječani krenuli su u otvorenu borbu za bodove. Na ulasku u 10. minuti dvoboja prvu je priliku propustio Santini, u trenucima u kojima su gosti još donekle djelovali ravnopravno. Samo minutu kasnije pokušao je i Čuljak no obrana gostiju uklonila je na vrijeme loptu iz svog kaznenog prostora.

U 17. su minuti Zadrani ipak stigli do pogotka. Kapetan Osijeka Domagoj Vida u svom je šesnaestercu srušio Terkeša, sudac pokazao na bijelu točku, a loptu u mrežu nakon velikog zaleta pospremio Ivan Santini. Uslijedile su minute bez izrazitijih prilika uz prekid dvoboja u 24. minuti kada se bivšeg igrača Zadra prisjetio i Tornado.

Osječani su svoju priliku za pogodak propustili u 37. minuti kada je u prostor 16 metara ušao Milićević i pucao oštro iskosa, no vratar Ježina fenomenalno je obranio njegov šut. Gostujući je sastav tek pred sam kraj prvoga dijela zaigrao nešto raspoloženije, u posljednjim su minutama oni diktirali tempo, no na odmor se otišlo s 1:0 u korist domaćina.

Sam početak nastavka nije ponudio mnogo, prvu pravu priliku drugog poluvremena Zadrani su pretvorili u svoje 2:0 vodstvo. Nakon osmog kornera u kaznenom je prostoru protivničke igrače nadvisio Terkeš i glavom loptu poslao iza leđa nemoćnog gostujućeg vratara. Igrala se 68. minuta.

Gosti su do smanjenja vodstva stigli deset minuta prije kraja dvoboja. Puljić je odbio jednu loptu, ona je odskočila visoko u zrak, a u pogodak ju je pretvorio Vedran Nikšić. Nakon tog pogotka gosti su se oslobodili, zaigrali poduzetnije, no do boda ipak nisu stigli. Do igre koja im je mogla donijeti pozitivan rezultat ipak su stigli prekasno.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.