EKSKLUZIVNO
Emil Tedeschi: Atlantic Grupa ulazi u KK Zadar!
Piše: H.B. | Objavljeno 1.4.2010 u 1:40.
ZDNews.hr

Emil Tedeschi Foto: Index


Nakon što je Atlantic Grupa u potpunosti odustala od ulaska u Cibonu, Emil Tedeschi, predsjednik Uprave u ekskluzivnom razgovoru za ZadarSport kazao je kako bi se Atlantic Grupa u sljedeća tri mjeseca trebala u potpunosti uključiti u rad KK Zadar, točnije, na kraju sezone Tedeschi ulazi u klub!

U Cibonu niste ušli, no našoj redakciji je poznat podatak kako ste zainteresirani za ulaganje u KK Zadar. Što nam možete reći o tome?

- Točno je da u Cibonu nismo ušli radi stanovitih problema koji su se pojavili nakon nekih naših zahtjeva, no u ovom razgovoru ne bih želio to spominjati. Također je točno da je nama (Atlantic Grupi op.a.) KK Zadar zanimljiv iz razloga što je to praktički jedini klub u državi koji ima svoju pravu i vjernu publiku i koji je kao brend poznat u Europi i nama je naravno interesantan - pojasnio je Tedeschi.

Razgovor s gradonačelnikom i predstavnicima kluba

- Nakon utakmice Zadra i Cedevite u utorak, razgovarao sam s čelnicima kluba i oni su pokazali jedinu, mogu je tako nazvati – dozu zainteresiranosti. Tu je bio prisutan i gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić i on je također pokazao interes. Dakle interesi s obje strane postoje i ja se nadam da ćemo to što prije realizirati kako bi već od sljedeće sezone mogli blisko surađivati - kazao je.

Možda nije umjesno pitanje, ali koliko bi novaca Atlantic Grupa donijela u klub, uzmimo primjer u sljedećoj sezoni?

- Prije svega morali bi sanirati sve postojeće dugove. Mi smo spremni sanirati sve i krenuti iz nule. Nekakva prosječna računica, kada bi "hvatali" Euroligu bila bi između 3 i 4 milijuna eura godišnje, dakle to je budžet s kojim bi raspolagao sportski direktor i koji bi u dogovoru s Upravnim odborom kluba i prvim trenerom slagao momčad. No još uvijek je rano za detaljniju priču o tome.

Ukoliko uđete u klub, ime KK Zadar nećete mijenjati?

- Postojećem imenu dodali bi 'Atlantic', tako bi se klub zvao KK Zadar Atlantic, mislim da to navijače ne bi previše zasmetalo – kazao je za kraj razgovora Emil Tedeschi ekskluzivno za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.