VELIČANSTVENA PARTIJA MARKA CARA!
Marko Car ispio Cedevitu!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 30.3.2010 u 20:26.
ZDNews.hr

Marko Car Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra slavili su danas u 3. kolu A1 lige za prvaka protiv Cedevite rezultatom 84-82. Iako je susret rezultatski bio neizvjesan sve do posljednjih dvadesetak sekundi, izabranici Danijela Jusupa predvođeni danas sjajnim Markom Carom ipak su uspjeli doći do toliko željene pobjede.

Zadrani su loše otvorili susret. Nakon početnog koša Ružića, gosti preko Opačka i Marsha dolaze do pet koševa prednosti (4-9). Koševima Boise, Perića i Ružića Zadrani se vračaju u susret, no, Rudež dvaput zaredom ubacuje, prvo tricu, a onda i dvicu za 12-15. S druge strane, istom mjerom, tricom mu uzvraća Car koji izjednačuje na 15-15. Ipak, do kraja četvrtine gosti su preko Marsha i Andersona došli do nova četiri koša prednosti (15-19).

I drugu dionicu susreta Zadrani su izgubili (19-21). Prvo je Boisa pogodio jedno od dva bacanja, a nakon njega Rudež i Marsh zabijaju nove koševe za Cedevitu i +7 gostiju. Pri rezultatu 17-33, Boisa još jednom pogađa jedno od dva bacanja. Nakon njega Morović ubacuje dvaput, no s druge strane Krasić pogađa novu tricu za vodstvo Cedevite 32-36. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Cedevite od šest koševa.

i treću četvrtinu bolje je otvorila Cedevita. Koševima Krasića, Rudeža i Žižića gosti dolaze do prve dvoznamenkaste prednosti (40-50). Tada Zadar radi veliku seriju 14-2 preko Perića, fenomenalnog Cara te Tomislava Ružića. Zadar dolazi na samo tri koša zaostatka (56-59). Koševima kapetana Ružića, kasnije i Hrvoja Perića Zadar je došao na samo jedan koš zaostatka (60-61).

U izjednačenoj, posljednjoj četvrtini Zadar je uspio doći do pobjede. Roka Stipčevića trener Jusup dosta je čekao. Sve do tri minute prije kraja utakmice Stipčević nije pogodio niti jedan koš. Nakon iznuđenog faula pogodio je jedno od dva bacanja, a nakon koševa Žižića i Baždarića (77-77), konačno pogađa tricu za 80-77. Nakon njega Anderson je smanjio na 80-79, no Zadrani su u konačnici uglavnom bili precizni s linije slobodnih bacanja. Posljednji koš – tricu u posljednjoj sekundi zabio je Anderson za konačnih 84-82.

Uz Cara, sjajni su bili i Hrvoje Perić (19 koševa) te Tomislav Ružić (20 koševa, 9 skokova).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.