NOGOMETAŠI ZADRA SLAVILI U SESVETAMA!
Ćurjurić i Mršić zabili za novu pobjedu Zadra!
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 27.3.2010 u 17:50.
ZDNews.hr

Croatia Sesvete - NK Zadar 1:2 Foto: Arhiva


Zadar je u Kranjčevićevoj uspješno preokrenuo prednost sesvetske Croatije iz prvog dijela. Lijepim je pogocima Ćurjurića i Mršića stigao do sva tri boda.

Pozitivno razdoblje sesvetske Croatije - pobjeda, remi i samo jedan poraz u posljednja tri kola - prekinuli su gosti iz Zadra na stadionu u Kranjčevićevoj po nimalo ugodnom terenu.

Iako je Zadranima pripala početna inicijativa te je vratar Ivan Banović morao spašavati svoju mrežu ispred Ivana Santinija i Želimira Terkeša, do prvog je pogotka stigla Croatia. Na radost mizerno malog broja simpatizera Sesvećana, Ante Pokrajčić je u 14. minuti naplatio nesigurnost u zadarskoj obrani.

Međutim, to nije obeshrabrilo Zadar. Nastavili su pritiskati najlošiju obranu lige, ali kao i prošli tjedan u Osijeku, Ivan Banović bio je na visini zadatka. A kada je Tomislav Čuljak šest minuta prije kraja poluvremena konačno svladao Banovića, zaustavila ga je prečka te se na odmor otišlo s vodstvom nominalno domaćeg sastava.

Trener Dalibor Zebić u svlačionici je vjerojatno uvjerio svoje nogometaše da će pogodak kad-tad doći nastavi li se utakmica odvijati po istom scenariju, a ujedno je i povukao vrlo dobar potez: u igru je uveo Ivana Ćurjurića.

Croatijina je obrana, u kojoj nije bilo suspendiranog kapetana Saše Musa, konačno kapitulirala osam minuta nakon što je lopta opet krenula s centra, a strijelac izjednačujućeg pogotka bio je upravo Ćurjurić, i to lijepim pogotkom iz slobodnog udarca s 25 metara.

Gostujuća je ekipa osjetila da su na pladnju i sva tri boda te je krenula i po drugi zgoditak. U 68. minuti Sesvećani uspješno blokiraju akciju Jakova Suraća, Želimira Terkeša i raspoloženog Antonija Mršića, ali im pet minuta poslije više nije bilo spasa. Antonio Mršić došao je u jednu od nekoliko svojih prilika, a i njegov je pogodak imao visoku estetsku vrijednost. Precizno je naciljao suprotne Banovićeve rašlje za konačnih 2:1.

Croatia je u završnom dijelu utakmice pokušala uzvratiti i iščupati barem bod, no stvorene poluprilike, među kojima je ponajbolja bila ona Martina Bljaića, nisu urodile plodom. Fenjeraš hrvatskog prvenstva tako je zasluženo ostao na osvojenih 11 bodova.

S druge strane, Zadrani su došli do brojke 27 i čvrsto se drže sredine poretka, a u sljedećem kolu pred svojim će navijačima dočekati Osijek.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.