TORNADO PORUČIO: BANDO LOPOVSKA, UPRAVA ODLAZI
Pobjeda za kraj: Hrvoje Perić utišao Zagrebaše
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 20.3.2010 u 20:23.
ZDNews.hr

Danas nezaustavljiv - Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra slavili su u posljednjoj utakmici NLB lige pobijedivši Zagreb rezultatom 72-65. Iako nisu najbolje otvorili utakmicu, izabranici Danijela Jusupa na kraju prve četvrtine imali su prednost od samo jednog koša. Imao je Zadar i +9 (15-6), no koševima Mašića, kasnije i Prkačina, Bajramovićevi košarkaši uspjeli su doći do samo jednog koša zaostatka.

U drugoj četvrtini Zagrebaši su poveli koševima Štimca, zatim i Mašića. S druge strane, Car smanjuje na 19-20. Tada je u igru ušao bivši razigravač Zadra Toni Prostran, koji nakon jednog pogođenog slobodnog bacanja Tomislava Ružića krade loptu svom dojučerašnjem suigraču Roku Stipčeviću te polaže za vodstvo Zagreba 22-25. Preko Stipčevića i Cara Zadrani se opet vraćaju u susret. Do kraja četvrtine Zadrani su održali prednost od četiri koša.

Treća četvrtina nije dobro krenula po Zadrane. Nakon koša Perića za 37-31, gosti se vraćaju serijom 7-0 te prelaze u vodstvo 39-43 preko Simona, Prkačina i Mulaomerovića. Na 41-45 povisio je još jednom Simon, no koševima u seriji Ružića, Cara te nakon jednog pogođenog bacanja Rančića, Zadrani odlaze na 50-45. Posljednji koš u trećoj četvrtini zabio je Tomislav Ružić.

U posljednjoj četvrtini 'eksplodirao' je najbolji igrač susreta Hrvoje Perić koji je za 10 minuta postigao 13 koševa. Pokušavali su gosti preko vrlo dobrog Žorića, no u konačnici nisu uspjeli doći do pobjede. Pri rezultatu 64-59, koševima Mulaomerovića, kasnije i Žorića (2 bacanja) gosti su došli do svog posljednjeg, 63. koša. S druge strane, posljednje koševe (njih 4) na utakmici zabio je danas odlični Hrvoje Perić. Utakmica je završila rezultatom 72-65 za danas bolje Zadrane.

Uprava odlazi, bando lopovska...

"Bando lopovska", "Uprava odlazi, košarku ste sjebali" samo su neki od povika koji su dolazili s Tornadove tribine, što je zadarska publika s odobrenjem prihvatila.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.