INSTITUCIJA GRADA PRED GAŠENJEM
Vrančić: Košarkaški klub Zadar je pred bankrotom!
Piše: H.B. | Objavljeno 17.3.2010 u 14:46.
ZDNews.hr

Zvonimir Vrančić Foto: 057info


Netom prije početka natjecateljske sezone 2009/2010, čelnici KK Zadar u javnost su ponosno izlazili sa informacijama kako su dugovanja prema svim igračima riješena, te kako se u novu sezonu starta od „nule“.
Radi financijskog kolapsa Košarkaškom klubu Zadar prijeti gašenje, kazao je gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić na svom kolegiju. Dodao je i kako klub ima dugovanje od 14 milijuna kuna za tekuću sezonu, te ukupno 40 milijuna kuna iz protekle dvije.

Osim gore navedenih dugovanja, klupska imovina uglavnom je pod hipotekom, a novaca u klupskoj kasi više nema. Također, šest milijuna kuna koliko je Grad izdvojio za KK Zadar već je potrošeno.

U nadi da će prikupiti sredstva za očuvanje jednog od najvećih simbola grada, KK Zadar, gradonačelnik je u pomoć pozvao zadarske gospodarstvenike, no pitanje je koliko će i oni moći izdvojiti novaca s obzirom na sveopću financijsku krizu u kojoj se nalazi država, pa tako i grad Zadar.
Sastanak zadarskih gospodarstvenika održat će se sljedeći tjedan, a prvi koji će izdvojiti svoja sredstva bit će još jednom Grad Zadar s dodatnom injekcijom od 200.000,00 kn koje će izdvojiti iz gradskog proračuna. Što se tiče preoblikovanja vlasničke strukture kluba, Vrančić je kazao kako bi se ona mogla dogoditi na jesen.

Lagali o podmirenim dugovanjima

Podsjetimo, netom prije početka natjecateljske sezone 2009/2010, čelnici KK Zadar u javnost su ponosno izlazili sa informacijama kako su dugovanja prema svim igračima riješena, te kako se u novu sezonu starta od „nule“.
Da dugovanja prema igračima nisu podmirena i da je izjava o podmirenim dugovanjima neistinita, sredinom listopada je u razgovoru za zadarske medije potvrdio i sam igrač Zadra Hrvoje Perić koji je tada kazao kako klub prema njemu nije riješio dugovanja od prošle sezone te kako mu je račun od lipnja u blokadi.

Upravo radi lošeg poslovanja kluba igrači ni ove godine plaće nisu vidjeli mjesecima. Neki po pet mjeseci, a nekima kao što smo naveli, dugovanja sežu i u prošlu sezonu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.