BRILJANTNI ROK ZA POBJEDU ZADRA
Zadrani na krilima odličnog Stipčevića slavili protiv Budućnosti!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.3.2010 u 20:27.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (arhiva)


Košarkaši Zadra slavili su danas pred nešto malo više od 1000 gledatelja u 23. kolu NLB lige protiv Budućnosti rezultatom 83-78. Najbolji u redovima Zadra bio je Rok Stipčević sa 23 postignuta koša, Ružić je dodao 13, a Perić 10 koševa. Treneru Danijelu Jusupu ovo je prva pobjeda na domaćem parketu otkako je preuzeo kormilo Zadra.

Dobro su Zadrani otvorili susret, serijom 11-2 preko Perića, Ružića i Šarlije kojega je Jusup na iznenađenje i pozitivno odobravanje publike u igru uveo već u 7. minuti, dok su se gosti koševima Jeretina i Otaševića, kasnije i Gordrića držali u susretu. Morović je u posljednjoj sekundi prve četvrtine zabio za 22-15.

I u drugoj četvrtini Zadrani su bili bolji. Prvo je Vitkovac Zabio dva bacanja, a nakon njega Rančić ubacuje svoju prvu i posljednju tricu na utakmici. Koševima Ružića, Cara, kasnije i najboljeg igrača na utakmici, Roka Stipčevića Zadar odlazi +14 (35-21). S druge strane, Gordić prvo zabija tricu, kasnije i koš za smanjenje, 35-26. Maraš i Simonović smanjili su na 6 koševa zaostatka samo minutu prije odlaska na veliki odmor, dok su kod Zadrana precizni bili Stipčević i Car koji postiže posljednji koš u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu osjetio se pad u igri Zadra, no izabranici Danijela Jusupa ipak su uspjeli iskontrolirati utakmicu do kraja prije svega radi prisebnosti Stipčevića koji je danas bio statistički besprijekoran (7/7 za dva, 2/3 za tri, 4 skoka i 5 asistencija. Ukupna valorizacinja 32!), kapetana Ružića (6 skokovate Trenta Plaisteda koji je za 23 minute provedene u igri postigao 14 koševa uz 3 blokade, 2 ukradene lopte te 4 skoka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.