JEŽINA JUNAK UTAKMICE
Antonio Ježina Zadru donio veliki bod sa Maksimira!
Piše: Sportnet.hr | Objavljeno 13.3.2010 u 17:10.
ZDNews.hr


Raritetni uspjeh

Zadar se nije često osladio u Maksimiru, štoviše, ovo je tek drugi puta u klupskoj povijesti da se iz Maksimira Zadrani vraćaju s bodom. 5. kolovoza 2001. godine Zadar je također odigrao 0:0, što je ujedno uz današnju utakmicu jedini ogled protiv Zadra na kojem je Dinamo/Croatia/HAŠK zabio manje od dva pogotka Zadranima.
U borbi za gledatelje Dinamo je učinio veliki korak unatrag odigravši vrlo blijedu utakmicu i osvojivši tek bod kod kuće protiv Zadra. Modri nisu na pravi način ušli u utakmicu, a u završnici kroz stihijske napade nisu uspjeli otključati obranu Zadrana koji apsolutno zasluženo kući nose značajan bod, tek drugi puta u klupskoj povijesti...

Nogometaši Dinama uoči su utakmice svojim najvjernijim navijačima za 24. rođendan prvo poklonili dvije lopte s potpisima svih igrača, a onda – teško gledljiv nogomet. Četverostruki uzastopni hrvatski prvak do tog naziva nije stigao nogometom koji je prikazao protiv Zadra, što je zapravo samo nastavak neuvjerljive forme iskazane u Gradskom vrtu protiv Osijeka.

Zadar je također pokazao da nastupi u protekla dva kola nisu bili slučajni - Zebićeva momčad dobro je radila na pripremama te se predstavila kao organizirana, pokretljiva, vrlo čvrsta momčad kojoj je Dinamo u prvih 45 minuta teškom mukom složio jednu jedinu prigodu. U 43. minuti Ibanez je nabacio s lijeve strane, a Mandžukićev udarac glavom Ježina dobrom obranom odbija u korner. Minutu kasnije Ježina je kratko odbio Ibanezov udarac, no Puljić je stigao odbiti loptu ispred Tomečaka.

Malo je toga štimalo u Dinamovoj igri, premda je Sammir čak sasvim solidno odradio rolu Milana Badelja (kartoni) u sredini terena. Potpuno odsječeni i praktički nevidljivi bili su napadači Mandžukić i nadasve Slepička koji ničime nije opravdao Jurčićevo povjerenje.

Čeh je, stoga, na odmoru ostao u svlačionici, po prvi puta je prigodu u Dinamovom dresu dobio Karlo Primorac, a kako u narednih 20 minuta Dinamo i dalje nije pronalazio pukotine u igri Zadra, trener Dinama promijenio je i cijelu desnu stranu – umjesto Tomečaka i Vrsaljka ušli su Etto i Antolić.

Prilike su dolazile na kapaljku, Morales je najviše pucao, no nakon povratka iz potresom razorenog Čilea nije pronašao pravi ciljnik. U 60. minuti Zadrani su mogli i dodatno slediti Jurčića, no Terkeš je za dijelić sekunde zakasnio na ubačaj Jerbića.

Dinamo je preselio igru na polovicu Zadra, kroz te stihijske napade uspio je utakmicu učiniti neugodnijom za Ježinu, iako su mu suigrači i dalje dobro stajali na terenu. U 71. minuti rastrčani Ibanez uspio je centrirati, no Etto na vrhu peterca očajno loše puca, visoko iznad gola. Primorac je puno bolje od Slepičke odradio ulogu centarfora koji dominira u skoku i prima loptu, ali nedostajalo je prave kombinatorike kako bi se slomila gostujuća obrana.

Zadar se polagano povlačio Ježini u naručje, dinamovci su pucali iz svih pozicija, no nije tu bilo ni prave igre ni pravih prilika. Loš ulaz u utakmicu Dinamo nije uspio nadoknaditi kroz angažiraniji pristup u posljednjh pola sata, kada su domaći vidjeli da je ”vrag odnio šalu”. Organizirani Zadar do tada je već nanjušio bod i nije ga htio ispustiti. Služili su se Zadrani i raznim taktikama odugovlačenja, što je, naravno, potpuno shvatljivo, no gledatelje je ipak puno više od toga iritirala igra Jurčićeve momčadi.

U sudačkoj nadoknadi Dinamo je ipak mogao i trebao doći do pobjede, no nakon odlične asistencije Moralesa i udarca Mandžukića, Ježina izvanrednom obranom postaje zadarski junak.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.