Pred susret s Bosnom: U ulozi "playa" Morović, Car i Rančić
Piše: 057info | Objavljeno 6.3.2010 u 17:44.
ZDNews.hr

Danijel Jusup Foto: Arhiva


Košarkaši Zadra sutra kreću na put za Sarajevo gdje će u subotu odigrati utakmica 23. kola regionalne NLB lige protiv posljednjeplasirane momčadi Bosne.

Zadrani će nastupiti bez dva igrača iz početne petorke, Roka Stipčevića, koji će zbog frakture prsta izostati s parketa još najmanje jednu utakmicu, i Vlademira Boise, čiji se povratak treninzima očekuje sredinom sljedećeg tjedna.

- Stipčević je optimističan i trenira, vidi se da mu je bolje, ali sigurno neće moći pomoći ni protiv Budućnosti, a za dalje ćemo vidjeti. Mjesto prvog playa preuzet će Morović, a na poziciji jedinice koristit ću još Cara i Rančića. Dosta smo radili na njihovom osposobljavanju za tu ulogu na treninzima kako bi se Rokov izostanak osjetio što je moguće manje, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare trener Zadra Danijel Jusup.

Iako su izgledi Zadra za plasman na Final Four svedeni na minimum valja istaknuti kako sa četiri pobjede u završna četiri kola ti izgledi postaju realni, posebice kada se uzme u obzir težak raspored ostalih kandidata za četvrtu poziciju: Zagreba, Budućnosti i Union Olimpije. Ne samo zbog toga, već i stjecanja samopouzdanja nakon nesretno izgubljenih utakmica protiv Cibone u nacionalnom kupu i FMP-a u NLB ligi, ovaj susret je od velikog značaja za Zadrane.

- Za igrače Bosne ova je utakmica biti ili ne biti kada je u pitanju ostanak u NLB ligi. Očekujemo njihovu agresivnost, vjerojatno i pretjeranu. Za takvo što se pripremamo jer oni taj model igre prakticiraju posljednje dvije utakmice posebice na početku susreta, ali i četvrtina. Bosna igra agresivno u pritisku i tu mijenja tri igrača. Imaju kvalitetne centre, posebice Rakočevića koji zna igrati okrenut leđima košu. Ti su visoki igrači bolji paseri nego šuteri, izuzev Miloševića koji ima dobar šut. Sve u svemu, ako želimo dobiti utakmicu morat ćemo odigrati na visokoj razini. Uspijemo li izdržati pritisak, razviti igru i iskontrolirati defanzivni skok bit ćemo u dobroj poziciji za pobjedu, zaključio je Jusup.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.