Nova košarkaška pravila od 2010/11
Piše: M.B. / Kosarka.hr | Objavljeno 3.3.2010 u 20:02.
ZDNews.hr


Na sjednici Upravnog odbora H.K.S-a donesena je odluka da se od sezone 2010/11 primjenjuju izmjenjena službena košarkaška pravila koje je donijela FIBA.

Izmjene će se provoditi u svim takmičenjima koje organizira i vodi HKS,a sve dvorane i igrališta morat će se prilagoditi najkasnji do 1 listopada 2010 g.

> Čl 2.2.3 Linije slobodnih bacanja,polje ograničenja ta skakačka mjesta slobodnih bacanja.(polje ograničenja bit će pravokutni prostor a ne kao do sada u obliku trapeza).

> Čl 2.2.4 Polje 3 poena( udaljenost crte za 3 poena bit će 6,75 a ne kao do sada 6,25).

>Čl 2.2.6 Ubacivanje lopte u igru s bočnih crta(dvije male crte biće označene van terena sa suprotne strane zapisnickog stola u razini vrha polukruga za 3 poena. Za vrijeme zadnje 2 minute utakmice i produžetka nakon minute odmora momčadi koja ima pravo na ubacivanje lopte ubacivanje će izvesti sa crte za ubacivanje a ne kao do sada s produžetka središnje crte).

> Čl 2.2.7 Polukrug (Polukrug u kojemu se ne sudi probijanje ocrtat će se ispod oba koša na udaljenosti 1,25 od središta koša.U tom prostoru neće se suditi probijanje napadaču s loptom u koliko obrambeni igrač stoji unutar polukruga).

> Čl 29 Pravilo 24 sekunde(Ukoliko ubacivanje lopte treba izvesti u zadnjem polju i momčad ima pravo na novo vrijeme uređaj će se resetirati na novo vrijeme.Ako je pak ubacivanje u prednjem polju i momčad ima pravo na novi napad uređaj za mjerenje će se resetirati na sljedeći način
-Ako je na uređaju ostalo 14 sek. ili više u trenutku kad je igra zaustavljena uređaj se neće resetirati i ostat će vrijeme koje je bilo).

- Ako je na uređaju ostalo 13 i manje sek.uređaj će se resetirati na 14 sek.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.