KOLUMNA PERE BAŠIĆA: "Zadarski prodavači magle"
Piše: Pero Bašić | Objavljeno 25.2.2010 u 18:28.
ZDNews.hr

Jazine - press sala nakon U.O.-a Foto: Arhiva


U gradu košarke možete biti spremni na svakojaka iznenađenje,ali ipak ima nešto što vas odavno ne može iznenaditi,a to su priopćenja sa hitnih sjednica Upravnog Odbora najdražeg nam kluba. Iz njih se može iščitati toliko nelogičnosti da je totalno neshvatljivo da takve odluke može donijeti jedan odbor kojega bi trebala činiti elitna garnitura umova i gospodarstvenika,a koje bi ipak trebale imati neku težinu za običan puk. Te odluke nikada ne nude niti rješenja niti način na koji taj trust mozgova kani izvući klub iz financijske ili neke ine krize,a s obzirom na respektabilan sastav trebao bi.

Elitni gospodarstvenici koji su svoj status stekli kao čelni ljudi firmi čije temelje ne mogu uzdrmati ni ratovi, ni elementarne nepogode, jer su uvijek svoj profit ubirale preko grbače građana izmišljajući im razno- razne namete(čast rijetkim iznimkama koji posluju u vlastitim firmama)još jednom su dokazali totalnu nesposobnost. Kada njihove menadžerske kreacije razgolitite pokušat će se sakriti iza smokvinog lista i političkim pamfletima uvjeravati košarkaški puk o teškoj situaciji u državi,recesiji, vanjskom i unutrašnjem neprijatelju,svemu i svačemu samo ne o svojoj nesposobnosti. Iz dimnjaka omiljenog nam kluba po tko zna koji put je umjesto biloga dima isukljala gomila gluposti.

Radionice koje su najavljivane na sva zvona, najvjerojatnije i one pogođene recesijom zaustavile su proizvodne trake,a rezultatski ciljevi koji su predstavljeni u strašnom strateškom planu velike četvorke koji je uz put nudio brda love,a čiji su donji limiti bili sve sama finala,odjednom su postali nedostižni,pa su se naglo počeli prekrajati tako da bi sada i sedma mjesta bila ogroman uspjeh. Nikom nije jasno čemu tolika žudnja za izlaskom u Europu ako nam glavni financijeri najavljuju još teža vremena,izgleda da bi jedine koristi od toga izlaska imali oni sami, ukoliko nas dopadnu neka gostovanja u zanimljive turističke destinacije,tada bi čarteri bili dupkom puni. I za kraj vrhunac gluposti i nepoznavanja materije. U.O je označio domaću ligu kao najbitnije takmičenje (pogotovo ako se smanji broj članova N.L.B.lige,a Hrvatska ostane na 3 člana) i u isto vrijeme dao akcent na afirmaciju mladih igrača u toj ligi, koji usput rečeno do sada uopće nisu participirali u igri.

Da nije žalosno bilo bi za pući od smijeha. Sve u svemu gomila gluposti kao i obično,koja ne nudi nikakva suvislih rješenja. A kako će ih i nuditi kad je državna blagajna totalno prazna a većina faca koja participira u našem U.O.jedino što je znala to je zagrabiti iz nje.

Pero Bašić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.