Opet novi uspjesi veslačkog kluba Jadran iz Zadra
Piše: ZDS
Objavljeno 15.6.2009 u 22:44


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Zadarsport.comVK Jadran / Foto: ZDS Šestorica veslača juniora i seniora zadarskog Jadrana koji konkuriraju za nastup u posadama hrvatske izborne vrste nastupili su na 54. međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji. Regata je poslužila i kao zadnja provjera prije nastupa seniora na drugoj regati Svjetskog kupa koja će se održati u Munchenu krajem sljedećeg tjedna. Kod seniora prvog dana natjecanja Josip Stojčević je u kombiniranom četvercu bez kormilara, koji je nedavno nastupio na prvoj regati Svjetskog kupa u Banyolesu zauzeo četvrto mjesto u finalu iza posada reprezentacije Slovenije i Njemačke.

Drugog dana regate prvo mjesto u dvojcu bez kormilara seniora osvojili su braća Branko i Marin Begović, koji se polako vraćaju u pravu formu nakon nekoliko teških mjeseci kada nisu uspjevali veslati na onom nivou na kojem smo navikli od ove posade. U nedjelju je u posadi hrvatskog osmerca trebao nastupiti i Josip Stojčević ali zbog bolesti odnosno visoke temperature nije nastupio.

Juniori Marko Đurica i Karlo Bilić veslali su oba dva dana u kombiniranim posadama četveraca bez kormilara i osvojili dva treća mjesta dok je Marin Mašina osvojio također treće mjesto u četvercu na pariće.

U isto vrijeme mlađi juniori i kadeti Jadrana nastupili su na predposljednjoj regati kupa Dalmacije - Memorijalu Perica Vlašić u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu i osvojili tri prva, četiri druga i jedno treće mjesto.

Prva mjesta osvojili su: osmerac mlađih juniora, koji je uspio pobijediti nastupajući u konkurenciji juniora, u sastavu: Mate Ledenko, Roko Pekić, Ivan Lulić, Mile Čakarun, Ivan Crljenko, Ivan Bezinović, Vito Žuvanić, Josip Pavić i kormilar Marko Jakušić, četverac na pariće mlađih juniora: Ivan Zubčić, Marko Perić, Željko Batur i Marin Erslan te samac kadeta Mario Perić.



ZadarSport on Facebook
Copyright © ZadarSport 2007-2011