Četverac bez kormilara s Josipom Stojčevićem šesti
Piše: ZadarSport
Objavljeno 1.6.2009 u 13:43


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Zadarsport.comČetverac bez kormilara / Foto: (Arhiva, ZDS) Međunarodna veslačka sezona započela je prvom regatom Svjetskog kupa u španjolskom Banyolesu na kojem je nastupio veslač zadarskog Jadrana Josip Stojčević u posadi hrvatskog četverca bez kormilara zajedno sa veslačima splitskog Gusara, osječkog Iktusa i riječkog Jadrana.

Četverac se uspio probiti do finala gdje je osvojio šesto mjesto. Regatu su započeli osvajanjem petog mjesta u prvoj utrci eliminacija te nisu uspjeli izravno ući u finale u koje su vodila samo prva dva mjesta, ali su se dobrim veslanjem kroz utrku repasaža i osvajanjem drugog mjesta iza posade Francuske ipak uspjeli plasirati u finale.

U posadi četverca uz Josipa Stojčevića veslali su još i Alen Banovac iz splitskog Gusara, Ante Janjić iz osječkog Ikusa te Marin Bogdan iz riječkog Jadrana. Ova ista posada je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine osvojila brončanu medalju.

Od ostalih hrvatskih posada koje su nastupile na ovoj regati veliki uspjeh postigli su veslači zagrebačke Mladosti braća Valent i Martin Sinković osvajanjem trećeg mjesta u dvojcu na pariće.

Slijedeća regata Svjetskog kupa održati će se u Munchenu krajem lipnja.



ZadarSport on Facebook
Copyright © ZadarSport 2007-2011