VK Jadran: Četverac s kormilarom drugi
Piše: VK Jadran
Objavljeno 18.5.2009 u 15:50


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Zadarsport.com / Veslači zadarskog Jadrana nastupili su na seniorskom prvenstvu Hrvatske održanom na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Veslači Jadrana osvojili su drugo mjesto u četvercu sa kormilarom i četvrto mjesto u osmercu.

Drugo mjesto u četvercu sa kormilarom osvojili su Branko Begović, Marin Begović, Josip Stojčević, Branimir Vujević sa kormilarom Kristianom Zelićem. Četverac Jadrana, nakon zanimljive utrke sa četvercem osječkog Iktusa, u utrci u kojoj je bio u vodstvu sve do 500 metara prije cilja, nije uspio obraniti naslov prvaka države osvajan nekoliko prethodnih godina u ovoj disciplini.

Osmerac, koji su uz posadu četverca veslali Vanja Bušić, Toni Bilan, Marko Đurica i Karlo Bilić zauzeo je četvrto mjesto. U odnosu na prošlu sezonu vidljiv je napredak u ovoj disciplini do koje se u Jadranu posebno drži, a nadamo se da će se seniorski osmerac u narednim godinama ponovno vratiti u borbu za najviša mjesta na postolju, nakon nekoliko sušnih godina čiji je uzrok nagla promjena generacija i popunjavanje seniorskog osmerca juniorskim veslačima koji još nisu na nivou kojim bi mogli izdržati tempo seniorske utrke.

U veteranskom dijelu natjecanja nastupio je Dino Žuvanić u samcu za kategoriju B veterana i zauzeo drugo mjesto.



ZadarSport on Facebook
Copyright © ZadarSport 2007-2011