VK Jadran: Zadrani uspješni na "Otvorenom prvenstvu Zagreba 2009."
Piše: ZDS
Objavljeno 5.5.2009 u 17:52


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Zadarsport.comVK Jadran / Veslači zadarskog Jadrana nastupili su na Otvorenom prvenstvu Zagreba, koje je nakon Croatia opena, tri tjedna ranije, okupilo najbolje veslače iz svih hrvatskih klubova. Regata je poslužila kao provjera nekih reprezentativnih posada i kao posljednja provjera seniora za predstojeće prvenstvo države koje će se također održati na Jarunu od 16. do 17. svibnja.

Natjecanje je održano u dva dana, a u subotu, prvog dana regate, u konkurenciji seniora nastupali su braća Branko i Marin Begović u dvojcu bez kormilara i zauzeli četvrto mjesto. U konkurenciji seniora do 23 godine u disciplini dvojca bez kormilara nastupili su Toni Bilan i Vanja Bušić i osvojili drugo mjesto.

Kod juniora prvog dana regate veslali su Marko Đurica i Karlo Bilić u kombiniranom četvercu bez kormilara Hrvatskog veslačkog saveza sa veslačima zagrebačke Mladosti i osvojili drugo mjesto. U juniorskom samcu nastupio je Marin Mašina, koji je u svojoj eliminacijskoj skupini za ulazak u finale imao dosta tešku utrku te se nije kasnije uspio oporaviti za samo finale u kojem je završio šesti od sedam samaca koliko je nastupilo u finalu.

Mlađi juniori su prvog dana nastupali u osmercu, koji je utrku, koja je održana po jakom bočnom vjetru s kišom završio drugi iza osječkog Iktusa, nakon nespretnosti sa održavanjem pravca u startu utrke, poslije kojeg su zaostali za vodećim posadama te je tako izostao očekivani dvoboj sa Osječanima za prvo mjesto. Osmerac su veslali: Ante Antišin, Antonio Adžić, Mate Ledenko, Roko Pekić, Ivan Bezinović, Vito Žuvanić, Mile Čakarun, Ivan Crljenko i kormilar Marko Jakušić. još su u dvojcu na pariće mlađih juniora nastupili Ivan Zubčić i Marko Perić i zauzeli sedmo mjesto.

U nedjelju, drugog dana natjecanja, seniori su veslali četverce bez kormilara, a prvo mjesto osvojio je Josip Stojčević u kombiniranoj posadi Hrvatskog veslačkog saveza sa veslačima osječkog Iktusa, splitskog Gusara i riječkog Jadrana. Vrlo dobro drugo mjesto, ispred četverca splitskog Gusara osvojila je posada Jadrana u sastavu Branimir Vujević, Branko Begović, Marin Begović i Toni Bilan
Juniori su i drugog dana regate veslali četverce bez kormilara, a drugo mjesto u kombiniranoj posadi HVS-a osvojili su Marko Đurica i Karlo Bilić, dok je posada Jadrana Ivan Lulić, Josip Jurjević, Dino Bajlo i Ante Zrilić zauzela treće mjesto. U dvojcu na pariće, u kombiniranoj posadi sa veslačem karlovačke Korane, nastupio je Marin Mašina i osvojio treće mjesto.

Drugog dana natjecanja kod mlađih juniora prvo mjesto uvjerljivo je osvojio četverac bez kormilara u sastavu: Ante Antišin, Roko Pekić, Mate Ledenko i Antonio Adžić, a četverac na pariće u sastavu Ivan Zubčić, Marko Perić, Željko Batur i Josip Pavić osvojio je drugo mjesto.



ZadarSport on Facebook
Copyright © ZadarSport 2007-2011