Todor Gečevski proglašen najboljim centrom Eurokupa!
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 9.4.2009 u 23:18.
ZDNews.hr

Todor Gečevski Foto: Arhiva (ZDS)


Pet dana nakon torinskog finala Eurokupa u kojem je Lietuvos Rytas pobijedio Himki (80:74) Eurobasket.com izabrao je najbolje igrače tog natjecanja. Igrač pobjedničke momčadi Chuck Eidson izabran je za igrača i braniča godine, u konkurenciji krila slavio je Kelly McCarthy iz Himkija, koji je i najbolji neeuropski igrač.

Makedonski reprezentativac i igrač Zadra Todor Gečevski pobjedu je odnio u konkurenciji centara, a Stefan Marković iz Hemofarma najbolji je obrambeni igrač. Iz pobjedničkog tima dolazi još jedan laureat - Mindaugas Lukauskis najbolji je Europljanin ovosezonskog izdanja Eurokupa, dok su stratezi Rytasa i Hemofarma - Rimas Kurtinaitis i Stevan Karadžić - podijelili primat među trenerima.

Uz McCarthyja, Lukauskisa, Gečevskog i Eidsona u prvoj petorci Eurokupa je i Slovenac Boštjan Nachbar iz moskovskog Dinama. U drugoj petorci su dvojica Hrvata - Marko Banić (Bilbao) i Sandro Nicević (Benetton), te Travis Hansen (Dinamo Moskva), Gary Neal (Benetton) i Matt Nielsen (Pamesa).

Najbolju europsku petorku čine: Gečevski, Banić, Nachbar, Lukauskis i Nicević, a najbolju "uvoznu": Khalid El-Amin (Azovmaš), Eidson, McCarthy, Neal i Nielsen. Među pet najboljih obrambenih igrača našli su se: Marković, Robertas Javtokas i Hansen (oba moskovski Dinamo), Judson Wallace (Benetton) i Timofej Mozgov (Moskov).

Iako se nisu našli ni u jednoj od spomenutih idealnih momčadi naglašen je doprinos dvojice zadarskih igrača - Hrvoja Perića i Roka Stipčevića, uz koje su još spomenuti: Carlos Delfino (Himki), El-Amin, Wallace, Javier Salgado (Bilbao), Vule Avdalović (Pamesa) i Miljan Pavković (Hemofarm).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.