Težak poraz u Zagrebu i zimska stanka
Prof. Josip Bajlo
Objavljeno 12.1.2008 u 0:37


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Zadarsport.comSportski direktor NK Zadar i kolumnist Zadarsport-a Prof. Josip Bepo Bajlo / Katastrofa u Kranjčevićevoj

Nakon utakmice sa Međimurjem gdje smo mi bili maksimalno mobilni i spremni za jedan pozitivan rezultat kojeg smo i polučili pobijedivši sa 4-0, utakmica protiv Zagreba nije bila onakva kakvu smo svi priželjkivali.

To se dalo naslutiti i preko tjedna jer odnos igrača prema radu i treninzima nije bio onakav kakav je trebao biti. Normalno je da se to reflektiralo i na utakmicu. Pratio sam momčad tokom cijelog tjedna i mislim da su oni u glavama već bili na odmoru.

U tu subotu se ženio i Terkeš, a nekolicina igrača koji su mu trebali biti na svadbi već su prije vremena bili tamo. Praktički su utakmicu odradili samo da bi je odradili.

Zagreb je bio u jednoj teškoj situaciji jer da nisu polučili dobar rezultat sigurno ne bi prezimili onako kako su priželjkivali i imali bi puno glavobolje. Prema tome, na toj su utakmici bili izuzetno raspoloženi i ušli su mobilno od samoga početka.

Mi smo imali dvije dobre prilike još prije nego što je Zagreb došao do vodstva, no Tomasov to nije realizirao oči u oči s vratarom i normalno da su oni kasnije iskoristili nekoliko naših slabosti i grešaka u zadnjoj liniji, te došli do vodstva 2-0.

Na poluvremenu smo pokušali mobilizirati momčad, međutim to nam je uspjelo samo nakratko kad smo iz jedne krasne akcije postigli pogodak. Sve ostalo je bilo na strani Zagreba i oni su nakon toga dali još pet golova i to uvijek zahvaljujući našim greškama.

Oporavak od psihološkog šoka

Nakon te utakmice smo bili zabrinuti zbog takvog rezultata jer nije svejedno otići na jednu pauzu od mjesec dana pod takvim dojmom. Međutim mislim da se u ovih mjesec dana momčad uspjela oporaviti od tog jednog psihološkog šoka i mislim da je to pouka za budućnost kako se treba pripremati za te utakmice.

Sada su se svi oporavili i u fizičkom i u zdravstvenom stanju jer su neki bili ozljeđeni, a prije par dana smo započeli s pripremama za proljetni dio.

Razgovori unutar momčadi i prijelazni rok

Sigurno da neki igrači koje smo mi pokušali promovirati nisu dali svoj obol i nakon prvog dijela prvenstva smo sjeli i razgovarali o tim pozicijama koje su bile katastrofalne. Normalno je da smo u toku ovih mjesec dana razgovarali i sigurno je da će doći do određenih promjena unutar momčadi.

Mi smo obavili razgovore s tim igračima koji su se tako ponašali, a da li će se oni psihički dignuti i da li će stvari shvatiti ozbiljno na njima je ali ako se budu i dalje tako ponašali sigurno da neće imati mjesta u klubu.

Dragan Župan proglašen je sportašem godine u izboru većine zadarskih sportskih novinara, a vrlo visoko kotira i na tablici "Sportskih novosti". On je to apsolutno zaslužio svojim angažmanom, htijenjem i voljom, a i kvalitetom koju posjeduje. Sigurno je da on ima još puno prostora za napredak, a dobro je da je odlučio ostati u klubu i nije prihvatio ove ponude koje su bile iz Izraela.

Što se tiče transfera Želimira Terkeša još su uvijek u tijeku razgovori sa jednim turskim klubom. Mi bi željeli da on ostane ali isto tako bi željeli udovoljiti i Terkešu s obzirom na njegove želje.

Normalno je da mu mi ne možemo financijski ponuditi koliko može taj klub. Ako oni prihvate uvjete koje je on postavio doći do realizacije tranfera, a ukoliko ne prihvate Terkeš će sigurno još ovu sezonu odraditi u Zadru, ja se nadam uspješno kao što je odradio jesenski dio.

Ponuda iz Dinama za Subašića je bila ozbiljna međutim u ovom trenutku klubu ne odgovara takva ponuda. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji vratar Prve HNL i ja sam ga pratio još od mladih dana u zadarskoj školi nogometa. Sigurno je da ima još puno prostora za napredak.

Marin Tomasov je također jedan od onih o kojemu se razgovaralo kao o mladom perspektivnom igraču, a znamo da svi žele u svojim redovima kvalitetne mlade igrače, no za njega je sigurno najbolje da sada ostane u našem klubu. Kada stasa njemu će sigurno biti otvorena vrata za odlazak vani.

Odlazak na dvoransko prvenstvo

Dvoransko prvenstvo se održava već treću godinu. Mi tamo odlazimo prvi puta i ja se nadam da možemo polučiti dobar rezultat, a to je plasman među prve tri momčadi. Ovaj način takmičenja u malom nogometu nije onaj klasični, već nešto specifično. Dimenzije igrališta i golova su nešto veće, podloga je umjetna trava, igra se sa mantinelama tako da je lopta stalno u igri. Mislim da možemo sastaviti jednu solidnu, dobru momčad koja može polučiti rezultat, a to je plasman među prve tri momčadi.



ZadarSport on Facebook
Copyright © ZadarSport 2007-2011