ZADAR Sport

Četiri medalje za zadarske taekwondoaše

Foto: TKD Zadar
Foto: TKD Zadar

Članovi Taekwondo kluba Zadar osvojili su četiri medalje na 10. tradicionalnom međunarodnom turniru Kondor Open koji se održao protekli vikend u Zagrebu.

Na natjecanju na kojem je nastupilo preko 498 natjecatelja iz 7 zemalja u svim dobnim kategorijama, članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su sa tri seniora i jednim juniorom.

Nikola Bojo u najtežoj olimpijskoj kategoriji (+80 kg) u polufinalnoj borbi i do kraja neizvjesnoj borbi protiv Juraja Stinčića uspio izboriti pobjedu (8:7) i uzvratiti za poraz u finalu državnog prvenstva. U finalu ga je čekao Slovenac Lucijan Kobal ,s kojim je do zadnje runde bio izjednačen, ali je u zadnjoj rundi prebacio u veću brzinu i uspješno priveo meč u svoju korist. Rezultatom 6:5 osvojio je  prvo mjesto i pripadajuću zlatnu medalju.

Franjo Gucić (kat. +80) u polufinalnoj borbi izgubio je od Lucijana Kobala iz Slovenije (4:5) i osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Šime Ivković je nastupom u kategoriji do 68 kg te je u polufinalu protiv Martina Majcenovića iz Maribora završio prekidom 14:1, a u finalu protiv Lazara Rasovića iz Crne Gore izgubio sa tijesnih 10:12 i osvojio drugo mjesto. Šimi je ovo tek drugo seniorsko natjecanje pa je ovaj uspjeh time veći.

U juniorskoj konkurenciji je nastupio Lucian Jerak (kat – 51kg) u finalnoj borbi protiv Kristiana Sladojevića iz Tk Sušak te pobjedio nokautom. Borba nije dugo trajala, Lucian je od početka bio dominantan,uz još neke udarce pogodio je nogom u glavu, poveo 5:1 i već u sljedećoj akciji pogodio opet u glavu i srušio protivnika koji nije mogao nastaviti borbu. Osvojio je prvo mjesto i pripadajuću zlatnu medalju.

Nakon Kondor Opena treninzi se nastavljaju u sve većem intenzitetu jer za mjesec dana zadarske taekwondaše očekuje Croatia open.





Related Articles

Back to top button