ZadarZADAR Sport

Četiri medalje za Streličarski klub Zadar

Foto: PR
Foto: PR

Streličarski klub Zadar je u nedjelju nastupio na turniru u Jalžabetu te je osvojio četiri medalje.

U konkurenciji seniorki sa zakrivljenim lukom predstavljale su nas Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov, dok su Darko Polić „Barba” i Marinko Vašarević „Medo” pucali u konkurenciji seniora sa tradicionalnim lukom.

Ivana je briljantno odradila ovaj turnir ispucavši osobni i klupski rekord! Kroz oba dijela kvalifikacija izjednačavala je rezultat sa konkurenticom Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955), da bi joj naposljetku – s ostvarenih 550 krugova – izmaklo prvo mjesto za tek 8 krugova.

Luana je ostvarila solidan rezultat od 504 kruga konstantnim gađanjem od 252 kruga u svakom dijelu kvalifikacija i time se smjestila na treće mjesto.

Nezahvalno četvrto mjesto pripalo je Maji s ispucanih 418 krugova. U prvoj je rundi ispucala vrlo dobrih 240 krugova, ali se nažalost, možda uslijed velike vrućine i manjka koncentracije, nije snašla u drugoj te ispucala svega 178 krugova.

I dečki ostvarili vrijedne rezultate. Dok su u prvom dijelu kvalifikacija imali izjednačen rezultat od 303 kruga, u drugom je dijelu Marinko Vašarević poveo za čak 20 krugova! Time je izborio zlato, a srebro prepustio Polić Darku.

Streličarski klub „Zadar” ovim je turnirom bogatiji je za jedno zlato, dva srebra i jednu broncu!

U nedjelju, 6. rujna zadarski streličari će nastupiti u Sisku na Prvenstvu Hrvatske, što će ujedno biti i zatvaranje ovogodišnjeg vanjskog metnog kola.





Related Articles

Back to top button