VijestiZADAR SportZadne-Izdvojeno

Cedevitašice i Tornadele surađuju na “Cheer for life” projektu

2Službene navijačice Košarkaškog Kluba Cedevita – „Cedevitašice“ i navijačice Košarkaškog Kluba Zadar – „Tornadele“  pokrenule su suradnju u okviru projekta „CHEER FOR LIFE“.

Naglasak je stavljen na mulidisciplinarni pristup u sportskoj i medicinskoj problematici prijeko potreban u radu s djecom i mladima. Projekt je i humanitarnog karaktera ne bi li se u što većoj mjeri pomoglo djeci i mladima. Sastoji se od tri zasebne, ali i međusobno povezane sekcije:

1. CHEER ANGELS – humanitarne aktivnosti

2. CHEER FOR LIFE – 1. cheerleading časopis RH

3. SLOBODNO VRIJEME – poticanje članova na druženje, igru, učenje i razvijanje stvaralačkih aktivnosti u slobodnom vremenu.

Uz ovu iznimno značajnu suradnju pokrenuto je i  partnerstvo sa zagrebačkim CENTROM ZA POREMEĆAJE HRANJENJA BEA, a u najavi su i brojne druge suradnje.

– Centar BEA osnovan je 2012. godine kako bi pružio podršku oboljelima od poremećaja hranjenja i njihovim obiteljima. Provodi preventivne programe, educiranje javnosti, te povezuje stručnjake iz Hrvatske i inozemstva u stvaranju što kvalitetnijeg sustava prevencije i liječenja oboljelih od anoreksije, bulimije i nespecifičnog poremećaja hranjenja ( uključivo emocionalno prejedanje).

– U sklopu projekta Udruga Tornadele trenutno sudjeluje u programu/projektu – PROJEKT PREVENCIJE POREMEĆAJA HRANJENJA “TKO JE TO U OGLEDALU”.

Zagrebačke navijačice Košarkaškog Kluba Cedevita i Zadarske “Tornadele” putem prvog cheerleading časopisa za zajednički cilj svakako imaju i promoviranje te podizanje svijesti o cheerleadingu u Republici Hrvatskoj.

U sklopu časopisa zagrebačke Cedevitašice biti će zadužene za  “Cedevitas kutak” koji će krasiti svaki broj ovog jedinstvenog časopisa namijenjenog cheerleading populaciji svih dobnih uzrasta RH, trenerima, sucima, a i naravno svim zainteresiranima.

Na jednom mjestu nalazit će se sve relevantne informacije o cheerleadingu, gimnastici, srodnim sportovima i plesnim disciplinama, klubovima koji se bave ovim zahtjevnim sportom, rezultatima koje postižu u državnim i međunarodnim razmjerima. Naći će se  mnoštvo informacija namjenjenih stručnom usavršavanju cheerleading trenera i sudaca. Posebitost časopisa je i kutak za najmlađe. Odnosno, 1/3 časopisa uređivati će isključivo djeca i mladi.

Glavni ambasadori  cjelokupnog projekta jesu Mario Valentić i Renata Sopek, koji će na nadolazećem međunarodnom prvenstvu ADRIATIC DANCE OPEN CROATIA 14.06.2014. u velikoj dvorani SC Višnjik predstaviti  prvi broj časopisa.

S obzirom na činjenicu da cheerleading u hrvatskoj prati svjetske standarde i  razvija se nevjerojatnom brzinom i u RH  “projektni tim” Cheer for life-a smatra da bi se putem reorganizacije mrežnih stranica uključivanjem Web 2.0 tehnologija, ponudom novih usluga, većeg stupnja interakcije među  članovima, uključivanjem djece i mladih, te dodatnom edukacijom mladih kroz razne stručne radionice, bio postignut izvanredan učinak.





Related Articles

Back to top button