ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Cedevita preokrenula i pobijedila

Momčad Cedevite uspjela je doći do pobjede u Zadru. Premda su domaćini držali vodstvo veći dio susreta, kao i na utakmici u Slavonskom Brodu, loša treća četvrtina i donijela im je drugi u nizu poraz, i to s minimalnom razlikom. Završilo je 71:73…

 11. kolo košarkaške A1 lige za prvaka u Zadar je dovelo Cedevitu. Momčad Dražena Anzulovića na Višnjiku će se pokušati iskupiti za poraz od Cibone u prošlom kolu, dok Zadrani pokušavaju zaboraviti sramotu u Slavonskom Brodu.

Prva dionica donijela je vrlo izjednačenu košarku. Igralo se koš za košem, a minimalna su se vodstva izmjenjivala iz minute u minutu. Trica Vrbanca donijela je Zadranima prvo vodstvo od tri poena razlike, no prekršaj nad Draperom, nakon čega je uslijedila i tehnička greška Alešu Pipanu Cedeviti nije donijela rezultatski odmak, te je prvih deset minuta završilo s miroljubivih 19:19.

Druga četvrtina donijela je buđenje zadarske momčadi. Koševima Delaša domaćini odlaze na 28:21, a premda Zagrepčani smanjuju, domaćini uspjevaju još malo podignuti vodstvo. Do kraja poluvremena Pipanova družina uspijeva sačuvati prednost, te se na odmor ide s deset poena prednosti (48:38).

Deset poena na poluvremenu vrlo se brzo pretvara u +14, no nakon 4:2 Zadrana u počecima treće dionice dolazi nekoliko sušnih minuta obiju momčadi. Pipanova minuta odmora više koristi donosi Zagrepčanima nego Zadranima koji počinju povratak u utakmicu. Cedevita radi seriju od 10:0, i u potpunosti se približava Zadranima za minimalnu prednost od poena zaostatka na kraju treće dionice.

Marino Baždarić početkom posljednjih deset minuta donosi Cedeviti vodstvo, prvo nakon prve dionice, no Zadrani se ne daju, te uzvraćaju udarac preko Ivanova i Kaštropila. Sedam pogodaka viška Zadrani su prosuli u samo nekoliko sekundi poenima Bilana i Drapera.

U posljednju se minutu ušlo rezultatom 70:70. Baždarić je pogodio oba slobodna bacanja, a Reed promašio jedno za 71:71. Deset sekundi prije kraja utakmice Owens dovodi goste u vodstvo nakon kojeg Pipan poziva minutu odmora. Zadrani ipak nisu uspjeli realizirati trenerove želje i zamisli, te su upisali i drugi za redom minimalni poraz. Cedevita je, tako, uspjela barem djelomično isprati poraz od Cibone u prošlom kolu, te s pobjedom odlaze na final four ABA lige.

Vrbanc sa 21. poenom najbolji je pojedinac domaćina ispred 11 Ivanova. Kod gostujuće momčadi nekadašnji Zadranin Bilan ubacio je 20 poena.





Related Articles

Back to top button