ZadarZadne-Izdvojeno

Čačić HNS-ov kandidat za zadarskog župana

hnsKandidat HNS-ove koalicije sa zelenima i umirovljenicima za zadarskog župana bit će Vladimir Čačić, dok će kandidati za zamjenike biti Vesna Sabolić i Joško Mikelić. Predsjednica županijskih “narodnjaka” Vesna Sabolić je demantirala napise po kojima je koalicija s SDP-om propala jer je “HNS tražio previše”.

-Očekivali smo koaliciju s SDP-om i na županijskoj razini jer smo smatrali da je važno “precrtati” sastav Kukuriku koalicije i pri tome smo polazili od naše sadašnje participacije u Županijskoj skupštini. Mislili smo da su prošli izborni rezultati dobro polazište za koaliciju, pa smo očekivali dva vijećnika i kandidata za dožupana, ali oni to nisu prihvatili i odlučili su se za HSLS kao za strateškog partnera, rekla je Sabolić.

Vladimir Čačić je rođen u Bruškoj, diplomirani je pravnik zaposlen u Ministarstvu branitelja, svojedobno je bio predsjednik Gradskog vijeća Benkovca, ali je 1994. godine napustio HDZ i potom u dva mandata bio županijski vijećnik HSS-a. Član HNS-a je od prije tri godine “jer je ta stranka najbliža njegovom svjetonazoru i političkim opredjeljenjima”.

-Ovo je tim za potrebne promjene u radu Zadarske županije kojom se nikada nije timski upravljalo i zato zaostajemo za Istarskom županijom iako smo na boljem i kvalitetnijem prostoru i nekada smo bili ispred njih. Imali smo veće bogatstvo, bolje škole, zdravstvo i industriju od njih, ali sada za Istrom zaostajemo 30 posto. Jakovčić mi nije uzor kao čovjek, ali nešto je u Istri napravio, a nama će sada trebati šest-sedam godina da integriramo Županiju i da ona profunkcionira do svih svojih granica, rekao je Čačić.

Uz Čačića,Sabolić i Mikelića, HNS je predstavio i Joška Jukića kao svog kandidata za načelnika Svetog Filipa i Jakova, te Slavka Pedisića iz HSS-a kao kandidata za njegovog zamjenika.





Related Articles

Back to top button